Samenwerking creëert nieuwe schroefrobot

Sat Aug 13 2022

08 13

Samenwerking creëert nieuwe schroefrobot

14/04/2022

Door Ad Spijkers

Een Deens collectief heeft een systeem ontwikkeld om snel en flexibel schroefassemblages te realiseren.


     

Spin Robotics heeft in samenwerking met EasyRobotics en UCL University College via het innovatieproject Digital Omstilling – Innovationssamarbejder een nieuw, gebruiksvriendelijk en toepasbaar platform voor schroefassemblage ontwikkeld. Het innovatieproject wordt gerund door Odense Robotics en Business Hub Fyn, die de partners door het project hebben geholpen.

De nieuwe oplossing biedt klanten een flexibele en verplaatsbare oplossing die de omsteltijd verkort, de montage stroomlijnt en middelen optimaliseert. Het platform voor schroefassemblage werd met hulp van UCL University College ontwikkeld door het beste van Spin Robotics en EasyRobotics te combineren. De drie partijen maken onder meer gebruik van een robotarm van Universal Robots. Alle componenten zijn op de markt verkrijgbaar en worden apart verkocht.

Dankzij het nieuwe flexibel en snel te installeren montageplatform kan de productie naar de relevante stations kan worden verplaatst in plaats van de oplossing op elk werkstation te installeren. Dit verkort de omsteltijden bij de klant, die zijn assemblageprocessen kan stroomlijnen en zijn middelen beter gebruiken.

Samenwerking

Spin Robotics richtte zich op het optimaliseren van een nieuwe webgebruikersinterface voor de alles-in-één schroeftool van het bedrijf. Deze SD35 kan in minder dan een minuut zes schroeven plaatsen. De nieuwe en geoptimaliseerde interface geeft de gebruiker toegang tot waardevolle gegevens over de schroefassemblage.

Door het innovatieproject heeft EasyRobotics de ontwikkeling van zijn nieuwe robotcel, de ProFeeder Flex, afgerond. Dit is een gemakkelijk te verplaatsen cel die nu compatibel is met Spin Robotics-technologie.

UCL University College droeg bij met een vooronderzoek over hoe Spin Robotics-tools te integreren met meer cobots, zoals de Doosan Mate. Het voorlopige onderzoek leverde waardevolle inzichten op over het gebruik van andere cobots samen met het platform en over hoe Spin Robotics zijn verkoop kan stimuleren door software-interfaces te bieden voor verschillende cobotmerken.

Nieuwe partnerschappen

Een van de beste dingen van het innovatieproject was voor EasyRobotics de mogelijkheid om technologie voor de catalogus verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd kun het bedrijf de samenwerking met partners in het roboticacluster versterken. Het bedrijf vond nieuwe partners in EasyRobotics en UCL University College en kijkt uit naar toekomstige samenwerkingen.

Spin Robotics belicht ook andere aspecten van de samenwerking met UCL University College. Het bedrijf wilde studenten laten kennismaken met de vele carrièremogelijkheden die binnen de startup-gemeenschap te vinden zijn. We hebben studenten en verschillende van onze vaste medewerkers zijn begonnen als student-medewerkers of stagiaires. Studenten zijn de beste manieren om het talent te krijgen dat nodig is en loyale medewerkers te krijgen.

Spin Robotics is gevestigd in Odense, EasyRobotics in Sønderborg (zo'n 35 km voorbij de Duitse grens). UCL University College met campussen in verschillende steden op het eiland Funen (waarop onder meer Odense) en het zuiden van Denemarken.

Foto: Odense Robotics