Nobleo neemt Ruvu Robotics over

Sat Aug 13 2022

08 13

Nobleo neemt Ruvu Robotics over

02/12/2021

Door Ad Spijkers

Eindhovens ingenieursbureau neemt per 1 januari 2020 specialist in mobiele robotica uit Best over.


     

Nobleo Technology met 95 medewerkers is een sterk groeiend ingenieursbureau op het gebied van autonoom intelligente systemen. Het bedrijf heeft de ambitie om toonaangevend te zijn op het gebied van autonome en intelligente systemen. Binnen deze organisatie onderscheidt het bureau drie pijlers: autonomie, intelligente systemen en hightech systemen.

Met de overname van Ruvu Robotics geeft het ingenieursbureau verder invulling aan de nationale en internationale groeiambitie. Vorige week werd de overeenkomst tussen de twee bedrijven getekend, waarmee de pijler autonomie van het bureau is versterkt. Op het gebied van autonomie richt Nobleo zich op de domeinen industriële inspectie en reiniging, agri en logistiek. De propositie is om binnen deze domeinen het 'dirty, dull and dangerous work' te vervangen door autonome oplossingen.”

Ruvu Robotics

Ruvu Robotics is opgericht in December 2017 als spin off van het roboticalab van de TU Eindhoven. Het bedrijf past kennis toe die vergaard is in meer dan tine jaar aan robotica-onderzoek en RoboCup ervaring om robots echt autonoom te maken. De onderneming Ruvu Robotics heeft veel ervaring binnen de logistieke markt.

Door de overname voegt het bedrijf deze ervaring toe aan het palet van Nobleo Technology. Door de overname kan het Eindhovense ingenieursbureau zijn ambities op het gebied van autonomie verder kan vormgeven en versnellen. Alle betrokkenen zullen vanaf 1 januari samen onder de vlag van Nobleo Technology aan de slag gaan.

Foto: Nobleo Technology