Deere en Guss samen in boomgaardrobots

Fri Apr 26 2024

04 26

Deere en Guss samen in boomgaardrobots

25/04/2022

Door Ad Spijkers

Deere & Company in Moline (Illinois) heeft een joint venture gevormd met Guss Automation in Kingsburg (Californië).


     

Boomgaarden en wijngaarden genereren een hogere waarde per hectare dan granen of oliezaden. Samen met bodemgewassen (groenten en meloenen) vormen wijngaardgewassen (druiven en andere bessen) en boomgaardgewassen (amandelen, citrusvruchten, olijven, appels, peren, enz.) de drie belangrijkste categorieën van hoogwaardige gewassen.

De vraag naar deze gewassen groeit, zodat John Deere aanzienlijke kansen ziet om telers te helpen productiever te zijn. Tegelijkertijd gaat het de uitdagingen aan van stijgende arbeidskosten en het vinden van geschoolde arbeidskrachten om apparatuur te bedienen

Via een joint venture zal Deere het Californische bedrijf helpen om verder samen te werken met het verkoopkanaal van Deere. Guss zal zijn innovatie en productontwikkeling voortzetten om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Onbemand spuiten

Guss staat voor Global Unmanned Spray System. Het bedrijf is een pionier op het gebied van semi-autonome boomgaard- en wijngaardspuiten. Het heeft een grondige kennis van het hoogwaardige gewasproductiesysteem, sterke relaties met klanten en een bewezen staat van dienst in het inzetten van innovatieve technologie."

Meerdere Guss spuitmachines kunnen op afstand worden gecontroleerd door een enkele operator. Hierdoor kunnen telers hun boomgaarden en wijngaarden sneller en consistenter besproeien, met minder middelen en lagere kosten door fouten en stilstand. De machines regelen ook de hoeveelheden bestrijdingsmiddelen en spuitsnelheden over hele velden en in wisselend terrein met instelbare softwareparameters.

Guss Automation behoudt zijn werknemers, merknaam en handelsmerk en blijft opereren vanuit zijn huidige locatie. Werknemers, klanten en zakenpartners zullen weinig verandering merken in de dagelijkse bedrijfsvoering als gevolg van de joint venture.

Foto: John Deere