Assisted picking met Ranger Assist robot

Tue Feb 07 2023

02 07

Assisted picking met Ranger Assist robot

18/01/2022

Door Ad Spijkers

Nieuwe functionaliteit biedt extra mogelijkheden bij automatisering van productie en voorraadbeheer van snellopende goederen


     

GreyOrange in Roswell (bij Atlanta), wereldwijd actief leverancier van oplossingen voor het moderniseren van fulfillment-operaties, kondigde een nieuwe optimalisatie aan in haar GreyMatter AI-software. De kunstmatige intelligentie maakt assisted picking bij orderverwerking mogelijk met behulp van de nieuwe Ranger Assist robot. GreyMatter en Ranger Assist optimaliseren en coördineren voortdurend de samenwerking tussen de orderpickers en de robots. De geavanceerde assistent-picking robot, uitgerust met kunstmatige intelligentie, zorgt voor een snelle en nauwkeurigere orderverwerking, met name voor fast-moving-goederen in e-commerce bestellingen.

Consument bepaalt

In het huidige 'on demand' tijdperk bepaalt de consument de regels. Gebruiksgemak en keuzemogelijkheden bepalen of er bij een bezoek aan een webshop tot aankoop wordt overgaan. Vertrouwen en loyaliteit opbouwen vereist een orderafhandeling die volledige tevredenheid levert. De geavanceerde maar eenvoudig naar wens afstelbare assisted picking Ranger Assist werkt samen met de GreyMatter software-oplossing om retailers te helpen hun klantbeloften met snelheid waar te maken. Dit ondanks uitdagingen als stijgende ordervolumes, tekort aan personeel en steeds hogere klantverwachtingen zoals gratis levering op dezelfde dag.

De Ranger Assist voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen voor autonome robots en creëert een verbeterde werkomgeving voor de medewerkers. Dit wordt bereikt door veilig gebruik te maken van automatisering om zo vermoeidheid bij de medewerker te verminderen terwijl de productiviteit wordt verhoogd.

Diverse scenario's

De Ranger Assist heeft volgens GreyOrange de hoogste snelheid van alle assistent-pickingrobots op de markt. De robot kan worden geconfigureerd voor een scala aan magazijntoepassingen, waaronder opslag, ondersteuning van meerdere medewerkers en activiteiten op meerdere verdiepingen. De robot kan ook een bestaande vloot robots aanvullen of tijdens piekperiodes in handmatig order-picken worden geïntegreerd, wat zowel een directe ROI als een doorlopende waarde oplevert.

Bedrijven met gevarieerde fulfillment-behoeften kunnen er nu voor kiezen om 'goods to person' en 'person to goods' oplossingen op dezelfde locatie te combineren. In de eerste situatie kan robotica de fulfillment versnellen voor centra met meerdere opslagunits (SKU's) die zijn verspreid over een magazijn. Voor menselijke orderpickers zou dit normaliter betekenen dat zij langere afstanden moeten afleggen om handmatig te picken. In het tweede geval versnelt robotica de fulfillment van snellopende goederen die zijn opgeslagen in kleinere forward-pick ruimtes.

GreyMatter is volgens GreyOrange de enige op AI cloudsoftware gebaseerde fulfillmentoplossing die is ontworpen om steeds betere prestaties te leveren bij elke uitvoeringscyclus. Omdat AI naadloos software, slimme robots en mensen integreert, modelleert het systeem onmiddellijk de beste wijze om optimale workflows en uitvoering te sturen, door middel van machine learning. GreyMatter houdt voortdurend rekening met eerdere succesvolle prestaties, operationele factoren, orderpatronen en beschikbaarheid van middelen om de beste real-time fulfillment-beslissingen te maken.

De onderneming heeft een Europese vestiging in Laatzen, vlak bij de Hannover Messegelände. Diverse partijen voeren in Europa projecten uit waarbij de robots van GreyOrange zijn ingezet.

Foto: GreyOrange

https://www.greyorange.com/