Educatieve kit van Universal Robots

Thu Sep 29 2022

09 29

Educatieve kit van Universal Robots

31/01/2022

Door Ad Spijkers

Set omvat hardware, software en tools voor opleiding van studenten.


     

Robots worden al tientallen jaren gebruikt en zijn niet meer weg te denken in tal van productiesectoren. De toekomst van de maakindustrie ligt in de samenwerking tussen mens en machine, ofwel human-robot collaboration (HRC). Universal Robots, specialist in collaboratieve robots, maakt het gemakkelijk voor docenten en studenten om een volledige opleiding te volgen middels de Universal Robots Education Kit.

Education kit

Met de Education Kit krijgen opleidingen de mogelijkheid om kleinere, gangbare robotopstellingen realistisch na te bootsen in een leeromgeving. De kit bevat een volledig lespakket die opleidingen volledig ontzorgd. De lessen zijn gemaakt en de docent kan eenvoudig de voortgang van de studenten volgen.

Het software- en hardware pakket dat speciaal voor docenten is samengesteld bevat:

  • een UR-robot
  • een transportbanden met sensoren
  • 3D-geprinte producten en tools voor het simuleren van verschillende toepassingen (bijvoorbeeld palletiseren en lijmen)
  • een I/O simulator voor digitale ingangen, uitgangen en veiligheidsingangen
  • speciaal afgestemde opleiding voor docent
  • toegang tot lesmateriaal.

Het trainingsprogramma van Universal Robots biedt docenten de kans om hun kennis te verbeteren en deskundig te worden op het gebied van collaboratieve automatisering. Verder profiteert de opleiding  van een aantal certificeringlicenties voor studenten. Deze zullen na een succesvolle voltooiing door de docent worden uitgegeven.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Gibas Automatiseringstechniek.

Foto: Universal Robots