Bredere samenwerking Geek+ en Bosch Rexroth

Mon Aug 08 2022

08 08

Bredere samenwerking Geek+ en Bosch Rexroth

18/03/2022

Door Ad Spijkers

De bedrijven kondigen verlengde samenwerking aan en zetten geavanceerde mobiele robot in.


     

Geek+ (fabrikant van autonoom rijdende robots, AMR's) en Bosch Rexroth (leverancier van aandrijf- en besturingstechnologie) hebben een strategische kanaalovereenkomst getekend voor Noord-Amerika. De samenwerking heeft al vruchten afgeworpen in de vorm van een unieke versie van de MP1000R robot van Geek+, aangevuld met de Rokit Locator laserlokaliseringssoftware van Bosch Rexroth.

Mobiele robots

De robots kunnen automatisch materialen distribueren naar de productielijn in de Bosch Rexroth-fabriek in Changzhou. De Rokit Locator werkt parallel met Geek+'s simultane lokalisatie en mapping (SLAM) technologie en maakt het mogelijk om AMR's aan te bieden die perfect geschikt zijn voor productiescenario's. Gezien de marktkansen zijn de bedrijven overeengekomen om het delen van middelen te vergemakkelijken, de samenwerking te verdiepen en intelligentere logistieke oplossingen voor hun klanten te creëren.

Volgens Geek+ zal deze nieuwe SLAM-technologie voor AMR's die samen met Bosch Rexroth is ontwikkeld, klanten verschillende producten en oplossingen bieden. Ze kunnen hiermee de implementatie van intelligente bewegende robots versnellen die de intelligente transformatie van de maakindustrie zullen stimuleren.

Door de samenwerking vanaf productontwikkeling tot samenwerking in de kanaalmarkt verwacht Bosch Rexroth dat het innovatievermogen en de expansiekracht van de twee bedrijven zullen worden vergroot. Geek+ wil nauw samenwerken met partners om de algehele intelligente transformatie van keten activiteiten over de hele wereld te bevorderen. Hierdoor kunnen klanten wereldwijd snel reageren op marktvragen en hun bedrijfsgroei versnellen.

Geek+ en Bosch Rexroth

Geek+ is een wereldwijd actief technologiebedrijf dat robotica en AI-technologieën toepast om flexibele, betrouwbare en efficiënte oplossingen voor magazijnen en ketenmanagement te realiseren. Het in 2015 opgerichte bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Beijing, met daarnaast kantoren in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Korea, China, Hong Kong en Singapore.

Bosch Rexroth ontwikkelet en levert componenten en modules voor efficiënte, krachtige en veilige bewegingen in machines en systemen van elke omvang. Met intelligente componenten, op maat gemaakte systeemoplossingen en diensten creëert het bedrijf een omgeving voor connected toepassingen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Lohr am Main (bij Würzburg), de Nederlandse hoofdvestiging is in Boxtel.

Foto: Geek+