Factory Safety Service Robot van Hyundai

Sat Aug 13 2022

08 13

Factory Safety Service Robot van Hyundai

22/09/2021

Door Ad Spijkers

In een proefproject gaat Spot de veiligheid op de werkvloer van Kia's fabriek in Zuid-Korea ondersteunen.


     

Hyundai Motor Group heeft de ‘Factory Safety Service Robot’ geïntroduceerd, een robot voor de veiligheid van industriële installaties. De van Spot van Boston Dynamics afgeleide viervoetige robot gaat proefdraaien in de fabriek van Kia in Zuid-Korea. Op Spot zijn kunstmatige intelligentie (AI), autonome navigatie, tele-operatie-technologieën en computerbelasting (AI Processing Service Unit) toegepast, ontwikkeld door het Robotics Lab van de groep, voor gebruik van de robot voor verschillende industriële taken.

De robot is het eerste samenwerkingsproject met Boston Dynamics, dat eerder dit jaar door Hyundai werd overgenomen. In het proefbedrijf in de fabriek van Kia zal de groep de robot gebruiken om nachtelijke beveiligingspatrouilles te ondersteunen en een veiligere omgeving voor werknemers te creëren. De robot helpt risico's op te sporen en de veiligheid van mensen op industriële locaties te waarborgen.

De groep zal door continue samenwerking met Boston Dynamics doorgaan met het creëren van slimme diensten die gevaren op industriële locaties detecteren en een veilige werkomgeving helpen ondersteunen.

Factory Safety Service Robot

Met een geïntegreerde thermische camera en 3D Lidar kan de robot personen om zich heen detecteren. Ook kan hij situaties met hoge temperaturen en potentiële brandgevaar bewaken en waarnemen of een deur open of gesloten is. De robot kan op afstand worden bestuurd via een beveiligde webpagina die een livestream biedt van zijn bewegingen in de fabriek. Hierdoor kan kantoor- of bewakingspersoneel installaties in industriële gebieden op afstand observeren. De AI-technologie van de robot stelt de robot ook in staat gevaren te detecteren en alarmen naar managers te sturen via de beveiligde webpagina.

De robot kan real-time foto's van situaties ter plaatse doorsturen en een activiteitenlogboek bijhouden. Ook ondersteunt hij een snelle reactie in geval van nood door een alarm te laten klinken op de bedieningswebpagina. Personeel kan indien nodig overschakelen op handmatige telebediening om belangrijke industriële sites van dichterbij te bekijken. Ook is het mogelijk om meerdere Factory Service Safety Robots aan te sluiten op het besturingssysteem om tegelijkertijd verschillende zones te controleren.

Compacte robot

De viervoeter kan door nauwe ruimtes navigeren en blinde gebieden identificeren die moeilijk te zien zijn met het menselijk oog. Door de technologieën van de groep toe te passen op robot van Boston Dynamics krijgt deze ook verbeterde autonomiefuncties. Op basis van de ervaring van Hyundai met de ontwikkeling van servicerobots is de robot uitgerust met diverse technologieën. Deze zijn geschikt voor autonome patrouillediensten binnen industriële omgevingen, waaronder taakbeheer en op deep learning gebaseerde vision-technologie.

Foto: Hyundai Motor Group