Fortop nieuwe partner Basler in Benelux

Tue Jul 05 2022

07 05

Fortop nieuwe partner Basler in Benelux

25/01/2022

Door Ad Spijkers

De computer vision-producten van Basler vormen een aanvulling op het industriële automatiseringsportfolio van Fortop.


     

Fortop automation & energy control, leverancier van componenten voor industriële automatisering, is per 1 januari 2022 de nieuwe Sales Channel Partner van Basler in de Benelux. De computer vision-producten van dit bedrijf uit Ahrensburg (bij Hamburg) worden gebruikt in een verscheidenheid aan markten en toepassingen, waaronder fabrieksautomatisering, medische en biowetenschappen, logistiek en robotica.

De productportfolio’s van fortop en Basler sluiten goed op elkaar aan en de samenwerking is een logisch gevolg van de hoge kwaliteitseisen die beide partijen stellen.

Kennis en ervaring

Fortop heeft de nodige kennis van machine vision in huis. De medewerkers hebben ruime ervaring met verschillende industriële systemen en zijn bekend met slimme camera's, mens-machine-interfacing, signaalverwerking en meettechnieken. De producten van Basler vormen een uitstekende aanvulling op het aanbod van Fortop.

Beide organisaties hanteren hoge kwaliteitseisen, waardoor zij de klanten sterk presterende en betrouwbare producten en oplossingen kunnen bieden. Volgens Basler is Fortop een gevestigde speler in de industriële automatiseringsmarkt en bestrijkt het bedrijf de volledige Benelux-regio. Met kantoren in zowel Nederland als België wordt verwacht dat het merk Basler goed zichtbaar zal zijn in deze markten.

Fortop en Basler

Fortop is specialist op het gebied van automatisring en energiebeheersing. Het bedrijf kijkt en denkt mee en ontwikkelt samen met zijn leveranciers de beste oplossing. Ook als die nog niet bestaat. Fortop helpt deze processen te waarborgen en te versnellen. Storingen of problemen binnen het energiebeheer of de installaties bij klanten kunnen hun productie en bedrijfscontinuïteit in gevaar brengen.

Basler biedt een ruime keuze aan industriële en netwerkcamera's en accessoires voor tal van toepassingen, waaronder robotica. De ervaring op het gebied van cameraontwerp en -productie wordt weerspiegeld in de hoge beeldkwaliteit van de area scan, line scan en netwerkcamera's en Power Packs. Alle camera's worden getest en gekalibreerd om te voldoen aan strenge kwaliteitsnormen, waardoor ze consistent presteren en betrouwbaar zijn.

Foto: Fortop