Drie nieuwe AMR's en cloudsoftware

Thu Dec 09 2021

12 09

Drie nieuwe AMR's en cloudsoftware

25/10/2021

Door Ad Spijkers

Zebra Technologies en Fetch Robotics introduceren oplossing om orderpicking te optimaliseren.


     

Zebra Technologies heeft in 2020 SmartSight geïntroduceerd als automatiseringsoplossing voor de detailhandel. Een paar maanden geleden nam de onderneming robotbouwer Fetch en zijn brede portfolio van AMR's voor materiaaltransport in logistiek en productie over. Volgens Zebra's Warehousing Vision Study vinden 77% van de respondenten dat het uitrusten van werknemers met technologie de beste manier is om automatisering in het magazijn te introduceren.

Zebra en Fetch hebben een nieuwe pickoplossing geïntroduceerd om bedrijven te helpen hun uitlevering te verbeteren. De fulfilmentoplossing bestaat uit drie nieuwe autonome mobiele robots (AMR's), FlexShelf, FlexShelf Guide en RollerTop Guide, en nieuwe FetchCore software voor order- of batchpicking. Dit moet de positie van Zebra bij het automatiseren en digitaliseren van kritieke workflows in magazijnen, distributie- en fulfilmentcentra versterken. Dit geldt naarmate de ordervolumes toenemen, de arbeidspools concurrerender worden en de verwachtingen van de klant blijven stijgen.

Cloudsoftware

Met FetchCore cloudsoftware voor ondernemingen kunnen bedrijven snel on-demand workflows aanpassen voor magazijnactiviteiten. Het maakt de dynamische orkestratie van arbeid en robots mogelijk door te integreren met magazijnbeheersystemen (WMS) en magazijnuitvoeringssystemen (WES) om de workflows voor orderverzamelen, batches, dozen en pallets te optimaliseren.

De nieuwe software omvat magazijnannotatie, golfbeheer, een pick-heatmap, geavanceerde analyses en detectiefuncties voor vorkheftrucks. De functie voor magazijnannotatie brengt de fysieke picklocaties logisch over in FetchCore, waardoor QR-codes overbodig zijn en AMR's zich automatisch kunnen aanpassen aan het opnieuw toewijzen van plaatsen binnen een magazijn.

AMR's

De FlexShelf en FlexShelf Guide bieden flexibele configuraties voor het formaat en de afstand tussen bakken, waardoor het aantal items dat met AMR's kan worden gepickt, wordt uitgebreid. Beide AMR's verkorten ook de trainingstijd van werknemers en verhogen de nauwkeurigheid van het picken. Ze maken gebruik te maken van put-to-light- en pick-side-verlichting, belangrijk tijdens seizoensgebonden piekperioden wanneer de ordervolumes en het seizoenspersoneel op het hoogste niveau zijn.

Het aantrekken en behouden van personeel is eenvoudiger omdat de oplossing de tijd die plukkers besteden aan lopen tot 60% kan verminderen. Functies zoals ANSI RIA R15.08-compliance helpen hen ook veilig te houden. Detectie van vorkheftrucks stelt AMR's in staat om dode hoeken van vorkheftrucks te vermijden, waardoor schade aan de voertuigen wordt voorkomen. Bedrijven die de RollerTop Guide AMR inzetten, kunnen elke orderverzamelworkflow integreren met bestaande vaste transport-, sorteer- en geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen (AS/RS).

De nieuwe AMR's kunnen worden gekocht met behulp van een Capital of Robot as a Service (RaaS) -model, afhankelijk van de voorkeur van de klant. Alle Fetch AMR's werken op het bestaande Wi-Fi-netwerk van een bedrijf. Ze kunnen bestaande handheld-, spraak- en vision-technologieën gebruiken om te communiceren met FetchCore's software-as-a-service (SaaS) in de cloud .

Foto: Zebra Technologies