Starterset voor machinebouwers

Mon Apr 22 2024

04 22

Starterset voor machinebouwers

10/11/2022

Door Ad Spijkers

SEW-Eurodrive heeft voor machinebouwers StarterSets ontworpen, zodat machines snel en eenvoudig kunnen worden opgebouwd.


     

De fabrikant van aandrijvingen, besturingen maar ook AMR's denkt als doelmachines aan bijvoorbeeld bovenladers, palletiseermachines of buiszakkenmachines. Ze zijn bij uitstek geschikt voor pick-, sorteer-, material handling- en portaaltoepassingen. Ook voor (mobiele) robots zijn sets beschikbaar.

De StarterSet is gebaseerd op het gestandaardiseerde modulaire automatiseringssysteem MOVI-C van het bedrijf, in combinatie met gebundelde software. Het is te vergelijken met een maaltijdbox: alles wat de chef nodig heeft voor zijn perfecte menu is inbegrepen. Alle ingrediënten zitten in de doos, maar er is voldoende creatieve vrijheid voor eigen ideeën. Voor de werktuigbouwkunde betekent dit dat de StarterSet alle benodigde componenten voor de basistoepassingen bevat.

Met deze aanpak verlaat SEW-Eurodrive de klassieke automatiseringspiramide in de richting van een duidelijk gedefinieerde oplossing – tot aan het materiaalbeheer en de mogelijkheid om met slechts één identificatienummer een passende set te bestellen.

Machinespecifiek

Een machinespecifieke StarterSet bevat hardware als basispakket zoals de besturing, omvormer, servomotorreductoren, kabels, digitale en analoge veldbusklemmen, bedieningspaneel en de bijbehorende accessoires. De benodigde software maakt ook deel uit van het voorgeportioneerde gourmetpakket dat het bedrijf op SPS 2022 demonstreerde (foto). Hier was dat in de vorm van een op de machine gebaseerde Movikit-bundel voor aan de toepassing gerelateerde implementatie. Met dit licentiemodel geeft het bedrijf uit Bruchsal de machinebouwer de vrijheid om zijn functies als aandrijving of als centrale motion controller uit te voeren.

Deze vrijheidsgraden in de automatiseringsarchitectuur maken de inkoop merkbaar gemakkelijker en geven klanten de zekerheid dat aan alles is gedacht. De StarterSet kan dankzij het uitgebreide productportfolio van SEW-Eurodrive onbeperkt worden aangepast en op maat gemaakt, met alle voordelen als pakket voor complexe machines.

Foto: SEW-Eurodrive