Samenwerking Lely en Connecterra

Tue Feb 07 2023

02 07

Samenwerking Lely en Connecterra

09/12/2021

Door Ad Spijkers

Na de voltooiing van een succesvolle pilot gaan de twee bedrijven hun samenwerking en commerciële relatie verdiepen.


     

Connecterra in Amsterdam en Lely in Maassluis hebben de start aangekondigd van een robuuste samenwerking op het gebied van co-ontwikkeling en commercie. Connecterra is specialist in het gebruik van kunstmatige intelligentie om boeren inzichten te verschaffen, Lely is leverancier van robotica en managementsystemen voor de melkveehouderij.

De aankondiging volgt op een pilot met Lely's Digital Farming Group. Het pilotprogramma is opgezet om de integratie te testen tussen Lely Horizon bedrijfsmanagementapplicatie en Connecterra's kunstmatige intelligentieplatform Ida. De inspanning heeft geleid tot toezeggingen voor verschillende strategische initiatieven. Als eerste stap in de overeenkomst zal het bedrijf in Maassluis Ida Enterprise in licentie gaan geven voor gebruik in hun boerderijbeheersysteem Lely Horizon.

Digitalisering

Volgens Lely is digitalisering van de melkveehouderij essentieel en moet deze zorgvuldig worden aangepakt. Door te integreren met partners zoals Connecterra om een sterk platform te ontwikkelen, kunnen agrarisch ondernemers de waarde uit hun data halen. De ervaring in de pilot met de mensen en technologie van Connecterra heeft bij Lely en de betrokken klanten een sterke indruk achtergelaten. Vandaar dat het bedrijf in Maassluis de inspanningen met de onderneming in Amsterdam wil uitbreiden.

Behalve de interne uitrol zullen Lely en Connecterra een meerjarig gezamenlijk ontwikkelingsinitiatief starten. Teams van beide bedrijven zullen uitbreiden van de pilot-ervaringen, met een gezamenlijk doel om de ervaring van boeren en adviseurs verder te verbeteren.

De missie van Connecterra is om boeren en adviseurs in staat te stellen de productiviteit te verbeteren met behulp van kunstmatige intelligentie. De voortdurende samenwerking met partners zoals Lely zal de missie versnellen echte resultaten opleveren voor echte mensen.

Succesvolle gezamenlijke ontwikkelingsinspanningen kunnen leiden tot een gezamenlijke lancering van nieuwe functies, evenals kansen voor meer Lely-klanten om toestemming te geven om hun gegevens op te nemen en toegang te krijgen tot Ida's platform. De agrarische sector staat op het punt om snel te evolueren en beide bedrijven zijn met deze samenwerking in meerdere dimensies actief. Samen hebben ze een groot potentieel om nieuwe inzichten te bieden aan duizenden boeren over de hele wereld.

Foto: Lely