Nieuwe UR-president stelt zich voor

Wed Apr 21 2021

04 21

Nieuwe UR-president stelt zich voor

10/03/2021

Door Ad Spijkers / Joanna Hughes

UPDATE: Teradyne, Inc. heeft Kim Povlsen benoemd tot nieuwe president van Universal Robots. In een recent blog stelt hij zich nu voor.


     

 

Povlsen, van Deense afkomst, zal de volgende fase van groei en innovatie van Universal Robots leiden. Zijn benoeming versterkt de betrokkenheid van het Amerikaanse moederbedrijf bij de Deense oorsprong van Universal Robots en haar rol in de verdere ontwikkeling van de lokale robotica-gemeenschap. Kim begint zijn nieuwe rol bij Universal Robots op 1 maart 2021.

Povlsen heeft een staat van dienst opgebouwd als leidinggevende met een achtergrond in en een passie voor robotica. Met Povlsen wil Universal Robots klaar zijn positie op de wereldmarkt voor collaboratieve robotica versterken.

De nieuwe president heeft verschillende leidinggevende functies bekleed bij Schneider Electric, meest recentelijk als Vice President, Strategy & Technology, verantwoordelijk voor de technologische strategie en uitvoering. Kim woont in Aarhus en heeft een masterdiploma in Computer Science & Embedded Engineering van de Universiteit van Zuid-Denemarken. Onder de afgestudeerden van deze universiteit bevinden zich veel vernieuwers en zakelijke leiders uit de gerenommeerde Odense robotica-gemeenschap.

 

UPDATE 10/03/2021

1 maart markeerde een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Universal Robots. Toen nam de 38-jarige Kim Povlsen het roer over als president van Universal Robots.

Lees in deze blog (Engels) over de ambitieuze en technologisch gedreven Deen en zijn visie op zijn nieuwe taak.

 

Foto: Universal Robots