Nieuwe topmodules voor MiR AMR's

Mon Apr 22 2024

04 22

Nieuwe topmodules voor MiR AMR's

22/02/2024

Door Ad Spijkers

RoEq introduceert nieuwe topmodules van de volgende generatie met nieuwe functies, bedoeld voor de autonome mobiele robots van MiR.


     

RoEq (korte versie van Robotic Equipment) in Vissenjerg (bij Odense) heeft zijn tweede generatie toprollen ontwikkeld. Met verbeterde mogelijkheden en nieuwe functies heeft het bedrijf voortgebouwd op zijn kennis van en terugkoppeling uit de markt gebruikt. Het bedrijf introduceerde deze maand drie nieuwe Top Roller oplossingen voor de MiR600 en MiR1350 van het in Odense gevestigde Mobile Industrial Robotics (MiR).

Drie modellen

De RoEq TR600 is ontwikkeld voor lasten tot 600 kg, de RoEq TR1150 voor ladingen tot 1125 kg. De RoEq TR1000 Auto. De eerste twee zijn heavy-duty bovenrollen, speciaal ontworpen voor de mobiele robots en bieden een grote veelzijdigheid. Hun ontwerp met platte bovenkant maakt het transport mogelijk van een breed scala aan vrachtafmetingen en -vormen, die verder reiken dan het rollengebied. Met de Long Cargo Kit kan vracht tot 2,4 m veilig vervoerd worden op de AMR. Daarnaast zijn er zijbalken beschikbaar waar nodig.

De TR1000 Auto heeft de extra functie voor het verzamelen en afleveren op statische transportbanden van verschillende hoogtes. De RoEq TR1150 en de TR1000 Auto zijn voorzien van een innovatieve tweepakketfunctie, die de individuele levering van twee ladingen aan verschillende stations mogelijk maakt.

RoEq heeft de toegang tot de binnenkant van de bovenste module verbeterd, waardoor de installatie- en onderhoudsprocessen zijn vereenvoudigd en de stilstandtijd daarbij is verminderd.

Software

Alle oplossingen werken met RoEq GuardCom, dat zorgt voor draadloze communicatie tussen de statische transportband en de toprol. Dit product kan eenvoudig aan de statische transportband worden bevestigd en maakt gebruik van lichtsensoren in plaats van Wi-Fi voor extra veiligheid, snelle overdracht en minder uitvaltijd.

Net als al de andere topmodules worden de toprollers geleverd met RoEq Assist-software, waardoor het opzetten sneller, eenvoudiger en vooral consistenter gaat in vergelijking met andere topmodules. De consistentie in de opzet is een cruciale overweging bij het evalueren van AMR- en MRE-oplossingen (Mobile Robotic Equipment). Dit bespaart niet alleen tijd en kosten in verband met service en onderhoud, maar minimaliseert ook de stilstandtijd. Dit aspect wordt vaak onderschat, maar is van belang bij het beoordelen van de terugverdientijd, vooral bij het installeren van meerdere mobiele robots.

Distributeur voor de Benelux voor zowel MiR als RoEq is Gibas Automation in Nijkerk.

Foto: RoEq