Edge AI-oplossing voor robotica

Thu May 23 2024

05 23

Edge AI-oplossing voor robotica

17/04/2024

Door Ad Spijkers

Samenwerking maakt geavanceerde AI vision-oplossing mogelijk voor betere efficiëntie, connectiviteit en kosteneffectiviteit.


     

IMDT en Hailo hebben een nieuw partnerschap aangekondigd voor de integratie van de Hailo-8 AI-versnellingsmodule in de single board computer (SBC) van IMDT. Laatstgenoemde, gevestigd in Bristol, is wereldwijd actief leverancier van geavanceerde vision en AI-producten en –systemen. Hailo in Tel Aviv is leverancier van AI-processors voor randapparaten.

Krachtig, flexibel en economisch

De IMDT imx8-E SBC wordt gecombineerd met de Hailo-8 AI-processor die tot 26 tera-verrichtingen per seconde (TOPS) biedt. Volgens de fabrikanten is dit aanzienlijk beter dan andere edge-processors. De single board computer biedt energie-efficiëntie en maakt gelijktijdige verwerking van multistreams en multimodellen mogelijk. Hij levert een functioneel systeem met de mogelijkheden van de NXP-hostprocessor en de volledige connectiviteit van de IMDT SBC.

Het kant-en-klare, door AI ondersteunde vision-systeem is ontworpen voor real-time AI-toepassingen zoals (mobiele) robotica, smart cities en beveiligingssystemen,. Het economische platform levert goede prestaties in een kleine vormfactor en kan volledig worden aangepast voor camerasensoren en communicatiepoorten.

De iMX8M Plus van NXP is een nieuwe toevoeging aan de productlijn van IMDT. Het bedrijf biedt een verscheidenheid aan SOM's en SBC's aan, gebaseerd op verschillende platforms zoals Renesas, Qualcomm en Inuitive. De platforms zijn flexibel inzetbaar en kunnen worden aangepast aan de veranderende eisen en behoeften van onze klanten in uiteenlopende sectoren. De samenwerking met Hailo draagt bij aan verdere innovatie.

Foto: IMDT