Visual Components neemt Delfoi over

Mon Mar 20 2023

03 20

Visual Components neemt Delfoi over

11/10/2022

Door Ad Spijkers

Visual Components Group verwerft de activiteiten van Delfoi Robotics over om krachtigere Robot Offline Programming (OLP) oplossingen op de markt te brengen.


     

Visual Components Group heeft per vandaag de businessactiviteiten en medewerkers van Delfoi Robotics overgenomen. Beide bedrijven zijn gevestigd in Espoo bij Helsinki en zijn al langere tijd partners. Delfoi is leverancier van offline programmeersoftware en zal de markt blijven bedienen met software voor planning en werkvoorbereiding, oplossingen en operationeel advies voor de productie- en gezondheidssector.

De offline programmeersoftware (OLP) van Delfoi Robotics biedt geavanceerde software voor snelle en nauwkeurige programmering van industriële robottoepassingen zoals lassen, snijden, oppervlaktebewerking, coating en meer. De software ondersteunt alle grote industriële robotmerken op de markt en helpt fabrikanten om hun robotbezettingsgraad te verhogen tot meer dan 90%. De software maakt al sinds 2008 gebruik van het Visual Component-platform.

Workflow

In productiesimulatie en de workflow van robotprogrammering is het proces van conceptuele productieplanning te vereenvoudigen tot real-life uitvoering door het in vier verschillende fasen te verdelen:

  • Ontwerpconcepten: lay-outontwerp
  • Simulatie en analyse : haalbaarheidsstudie
  • Virtuele inbedrijfstelling : validatie van  de besturingslogica
  • Uitvoering : programmeren van robots voor productieprocessen.

Visual Components omvat de eerste drie fasen, beginnend bij het ontwerpen van concepten met gebruiksvriendelijke functies voor snel ontwerp en simulatie van conceptuele lay-outs. De visuele workflows om de logica van de productiestroom te definiëren en statistieken te meten, helpen bij het uitvoeren van simulatiestudies en analyses. Met verbeteringen aan offline robotprogrammering en connectiviteitsfuncties voor grote robotmerken, is Visual Components ook een sterker hulpmiddel geworden voor Virtual Commissioning-projecten.

Met de krachtige robot offline programmeertools van Delfoi Robotics kunnen gebruikers hun virtuele programma's met hoge nauwkeurigheid naar echte productiesystemen brengen. Met beide systemen kunnen gebruikers hun conceptuele simulaties tot werkelijkheid brengen en met digitale transformatie de productiesystemen van de toekomst bouwen.

Eén oplossing

Door de strategische acquisitie kan Visual Components zijn productportfolio uitbreiden en één oplossing bieden met geavanceerde functies voor productieplanning en robotprogrammering. Samen zullen de bedrijven sterker zijn door geavanceerde technologische innovaties aan te bieden die het concurrentievoordeel van de klant en partner versterken. Samen zullen de producten de maakindustrie helpen om de productiviteit te verhogen, productiestilstand tot een minimum te beperken en engineeringtijd, kostbare fouten en verspilling te verminderen, waardoor de digitale productietransformatie mogelijk wordt.

Voorlopig zullen de producten van Visual Components en Delfoi Robotics naast elkaar bestaan. Uiteindelijk zullen ze worden samengevoegd tot een naadloze softwaretechnologie en gebruikerservaring. In de komende maanden zullen de ondernemingen daar meer informatie over geven. In Nederland is ingenieursbureau Qing in Arnhem partner van Visual Components.

Foto: Visual Components