Doosan introduceert krachtige cobots

Wed Oct 04 2023

10 04

Doosan introduceert krachtige cobots

17/06/2021

Door Ad Spijkers

Dorman CNC Solutions heeft recent de 'High-Power' H-Serie cobots van Doosan Robotics geïntroduceerd, volgens de leverancier de krachtigste in de industrie.


     

Met de H-serie voegt Doosan Robotics twee modellen aan de cobotfamilie toe, namelijk de H2017 en de H2515. Deze cobots worden gekenmerkt door de hoogste veiligheidsscore, betrouwbaarheid en ze zijn volgens de fabrikant de krachtigste cobots in de industrie. Met deze High Power cobots hoeven medewerkers voor bijvoorbeeld palletiseren zelf geen zware dozen meer te verslepen. De H-serie kan 25kg dragen en heeft een bereik tot 1.500mm. De krachtige cobot kan hierdoor medewerkers ook helpen met zware repeterende klussen.

Veiligheid voorop

Geavanceerde technologie die samenwerkt met zes nauwkeurige Force Torque Sensoren (verdeeld over alle zes assen) maakt intelligente veiligheid mogelijk. De sensoren kunnen onmiddellijk elke kracht voelen die op de gewrichten wordt uitgeoefend. Dit maakt ze geschikt voor botsingsdetectie. Doosan Robotics kan deze geavanceerde cobots aanbieden met zes gezamenlijke koppelsensoren, vijf verschillende werkruimten en tal van internationale certificeringen. Dit alles leidt tot geoptimaliseerde, veilige omgevingen.

In het bereik van 1700 mm is het tilgewicht opgeschroefd naar 20 kg (model H2017). De ultieme krachtpatser is de H2515 met een payload van 25kg en een armlengte van 1500 mm. Met dit model is 'Heavy Object Handling' mogelijk.

Met deze release van de H-serie heeft Doosan Robotics nu naar eigen zeggen de grootste cobot line-up in de industrie, samen met de bestaande M- en A-serie. De cobots worden in Nederland op de markt gebracht door Dormac CNC Solutions in De Goorn (bij Hoorn).

Foto: Dormac