Smart Robotics in Top 10 logistieke robotica

Thu Feb 25 2021

02 25

Smart Robotics in Top 10 logistieke robotica

07/01/2021

Door Ad Spijkers

Smart Robotics in Best is gekozen als één van de top 10 Logistics Solution Providers in Europa van 2020 door Logistics Tech Outlook magazine.


     

Logistics Tech Outlook is een internationaal (US & Europa) magazine en online platform, gericht op de logistieke markt en de technologische ontwikkelingen daarin. Elk jaar publiceert het medium een ‘Top 10 Logistics Solution Providers in Europe’ met daarin bedrijven die vooruitstrevende logistieke oplossingen bieden en daarmee de logistieke markt transformeren. Het Nederlandse Smart Robotics is in de top 10 van 2020 te vinden.

Onafhankelijk platform

Het bedrijf heeft voor orderpicking een robot- en integrator-onafhankelijk platform ontwikkeld. Via een 'Robot as a Service' model (RaaS) kan het zijn klanten daarom steeds de nieuwste technologie ter beschikking stellen. Door toepassing van kunstmatige intelligentie bepaalt een robot zelf wat zijn volgende handeling zal zijn en wat hij moet doen als hij een bepaald product niet kan oppakken.

Het doel van Smart Robotics is om zijn robots naadloos te integreren in het proces van de klanten zonder hun workflow te onderbreken. In de corona-periode slaagde men er bovendien in om oplossingen te bieden waarbij werknemers met inachtneming van de corona-regels konden doorwerken.