Nieuwe ultracompacte hogesnelheidsrobot

Thu Sep 19 2024

09 19

Nieuwe ultracompacte hogesnelheidsrobot

18/09/2024

Door Ad Spijkers

Schneider Electric heeft de nieuwe industriële robot gelanceerd als onderdeel van het portfolio voor industriële automatisering.


     

De Lexium Scara is inzetbaar in verschillende sectoren. Schneider Electric (met vestiging in Hoofddorp)  voorziet toepassingen in batterijproductie, elektronica, warehousing en consumentenverpakkingen.

Snel en nauwkeurig

De robot biedt snelle en nauwkeurige bewegingen voor gebruik in productie- en assemblageprocessen, waaronder het laden en lossen van machines, pick-and-place, verpakken en toepassingen voor materiaalverwerking. De Lexium Scara is 40% kleiner dan andere robots in dezelfde categorie, wat het een economische oplossing maakt die het gebruik van de beschikbare ruimte optimaliseert en repetitieve taken automatiseert om de efficiëntie van productielijnen te verhogen.

De robot is volledig te integreren met een uniform besturingssysteem. Hij kan in combinatie met EcoStruxure Machine Expert Twin, Schneider's digital twin-oplossing, ook virtueel worden ontworpen en getest vóór implementatie. Dit helpt om aanschaf- en operationele kosten te verlagen en voorkomt problemen met projectplanning en budgetoverschrijdingen.

Eigenschappen

Volgens de fabrikant biedt de nieuwe robot maximale werkruimte met de kleinste footprint. De Scara heeft-robot een van de grootste werkgebieden (40% langer z-armbereik dan andere producten in deze klasse op de markt) binnen de kleinste Scara-robotfootprint beschikbaar (40% kleiner dan andere producten in deze klasse op de markt). De ultracompacte robots maximaliseren waardevolle vloeroppervlakte, minimaliseren de benodigde ruimte voor montage en elektrische kasten, en bieden hoge snelheid en nauwkeurigheid. Dit kan kostenbesparingen opleveren en de noodzaak voor dure aanpassingen aan faciliteiten verminderen.

Met geïntegreerde motoren en een ingebouwde controller is de Lexium Scara gemakkelijk te installeren. Dit vermindert bekabeling, bespaart ruimte en verbetert de prestaties door kortere kabeltrajecten. Bovendien vereenvoudigt het de integratie zonder dat er gespecialiseerde robotica-kennis nodig is, waardoor operators eenvoudig instellingen kunnen wijzigen.

Integratie

De robot biedt een naadloze integratie en gemakkelijke orkestratie van meerdere robots. Hij integreert naadloos in een uniform besturingssysteem, dat een reeks slimme automatiseringsproducten omvat, zoals Delta, Cartesian en Scara-robotoplossingen De robot is voorzien van hoge precisie-motoren en geavanceerde regelalgoritmen. Deze zorgen voor nauwkeurige tracking-mechanismen en faciliteren de coördinatie van meerdere robots. Met een digitale twin als kern kunnen robotsystemen virtueel worden ontworpen en getest voordat ze worden geïmplementeerd.

De Lexium Scara is met accessoires eenvoudig op te waarderen naar IP65. Met specifieke accessoirekits is het mogelijk om de IP65-bescherming te behouden, voor flexibiliteit en kostenefficiëntie. Deze aanpasbaarheid maakt het mogelijk de robot af te stemmen op verschillende werkomstandigheden zonder dat er eerst een aparte IP65-versie aangeschaft hoeft te worden, wat de initiële kosten kan verlagen.

Ondersteuning

Het robuuste support-ecosysteem van Schneider Electric zorgt voor optimale prestaties van de Lexium Robots, waaronder de Scara, met een uitgebreid servicecontract. Dit beperkt onverwachte stilstand n behoudt maximale productiviteit. Het ecosysteem biedt toegang tot gekwalificeerde servicetechnici en reserveonderdelen wereldwijd, precies wanneer en waar de gebruiker ze nodig hebt. Het bedrijf biedt preventief onderhoud, ondersteuning op locatie, technische hulp op afstand, beheer van reserveonderdelen, verlengde garantie en trainingsprogramma's aan.

Foto: Schneider Electric