Realtime Robotics helpt bij kwaliteitscontrole

Mon Apr 22 2024

04 22

Realtime Robotics helpt bij kwaliteitscontrole

20/02/2023

Door Ad Spijkers

BMW Group neemt de robotbewegingsplanning- en besturingssoftware in gebruik bij controle van verbindingen.


     

Realtime Robotics in Boston, producent van autonome bewegingsplanning zonder botsingen voor industriële robots, is leverancier voor de BMW Group geworden. De innovatieve plannings- en besturingssoftware voor robotbewegingen, RapidPlan, kan worden gebruikt om de snelheid en efficiëntie van het programmeren, inzetten en besturen van industriële robots te helpen verbeteren.

De software kan teams te helpen bij het eenvoudig visualiseren, prioriteren en simuleren van plannen van robotpaden kan de implementatie van industriële automatisering op verschillende manieren versnellen.

Röntgenstraling

RapidPlan hielp bij het verbeteren van het proces rond het via 3D computertomografie scannen van auto's, wat wordt gedaan om de kwaliteit van diverse verbindingen te waarborgen. In deze cel worden robots gebruikt om voertuigen met röntgenstraling door te lichten en eventuele problemen te identificeren.

Dit was echter een tijdrovend proces om te voltooien, zelfs voor een enkele auto. De gebruikte robots moesten worden geprogrammeerd met de exacte geografische gebieden van de voertuigen waar ze omheen zouden werken en scannen. Om het nog moeilijker te maken, was elk voertuigmodel anders, wat betekende dat hergebruik van robotprogrammering beperkt was.

Efficiënter scannen

De technologie van Realtime Robotics verbeterde de manier waarop de robots in dit proces worden geprogrammeerd. Door autonoom alle robotbewegingen te genereren en te choreograferen en botsingsvrij te maken, kreeg het team direct inzicht welke scanpunten gemakkelijk te bereiken waren en welke directe aandacht nodig hadden.

Met RapidPlan kunnen klanten de efficiëntie van hun scanactiviteiten verbeteren door de robotbewegingen te automatiseren en de scanpunten te optimaliseren. Hierdoor kunnen technici hun inspanningen concentreren op het opzetten en valideren van de resterende moeilijk bereikbare gebieden, in plaats van tijd verspillen met het bekijken en valideren van ze allemaal.

Handmatige bewegingsplanning in systemen met meerdere robots is onbetaalbaar, behalve voor grote partijen en producten met een lange levensduur. Door het voor fabrikanten gemakkelijk te maken om botsingsvrije padplannen te maken door simpelweg te 'wijzen en klikken', kunnen organisaties weken tot maanden aan programmeertijd besparen.

Realtime Robotics

De technologie van Realtime Robotics genereert in milliseconden botsingsvrije bewegingsplannen voor industriële robots en autonome voertuigen. Met de oplossing kunnen technici robots laten samenwerken in ongestructureerde en collaboratieve werkruimten en reageren op dynamische obstakels zodra veranderingen worden waargenomen.

Foto: BusinessWire