Dubbele camera voor onbemande systemen

Mon Aug 08 2022

08 08

Dubbele camera voor onbemande systemen

28/04/2022

Door Ad Spijkers

Instrument combineert thermische camera met een 64 MP zichtbaar licht camera in geoptimaliseerd ontwerp.


     

Teledyne Flir heeft een hoogwaardige gecombineerde radiometrische thermische en zichtbaar licht dubbele cameramodule gepresenteerd. Het ontwerp van de Hadron 640R is geoptimaliseerd voor integratie in onbemande vliegtuigsystemen, onbemande voertuigen op de grond, robotplatforms en opkomende toepassingen met AI waar de levensduur van de batterij en de looptijd essentieel zijn.

De Boson langegolf infrarood thermische camera met 640 x 512 pixels in de Hadron 640R kan door totale duisternis, rook, de meeste mist en schittering kijken en temperatuurmetingen leveren voor elke pixel in de scène. Door de toevoeging van een high-definition 64 MP zichtbare camera kan het instrument zowel thermische als zichtbare beelden leveren. Deze zijn compatibel met de huidige on-device processors voor AI en machine learning-toepassingen.

Eenvoudige integratie

Dankzij het kleine formaat, gewicht en stroombehoefte kunnen integrators met de Hadron 640R een krachtige module met twee camera's inzetten in een verscheidenheid aan onbemande machines. De unit is ontworpen om de efficiëntie te maximaliseren. De IP54 classificatie beschermt de module tegen het binnendringen van stof en water uit de buitenomgeving.

De nieuwe camera vermindert de ontwikkelingskosten en de time-to-market voor integrators en OEM-productontwikkelaars door een compleet systeem aan te bieden van één leverancier. Het aanbod omvat stuurprogramma's voor toonaangevende processors van Nvidia, Qualcomm en andere fabrikanten, plus ondersteuning bij integratie en service van experts. De camera heeft ook een flexibele 60 Hz video-uitgang via USB of MIPI-compatibiliteit.

Foto: Flir