ABB en Hasco samen in slimmere productie

Sun Nov 27 2022

11 27

ABB en Hasco samen in slimmere productie

11/01/2022

Door Ad Spijkers

Joint venture moet leiden tot meer efficiency in Chinese productie van auto-onderdelen.


     

ABB Robotics en Hasco, Chinees leverancier van auto-onderdelen, hebben de oprichting aangekondigd van een joint venture om de volgende generatie slimme productie in de Chinese auto-industrie te stimuleren. Het samenwerkingsverband zal voortbouwen op de bestaande relatie tussen de twee bedrijven en moet leiden tot de ontwikkeling van een flexibele en duurzame productie van auto-onderdelen binnen de Chinese activiteiten van Hasco.

Flexibilisering

De overgang van de auto-industrie naar elektrische voertuigen gaat steeds sneller. Onderdelenfabrikanten moeten daarom steeds meer investeren in flexibele faciliteiten die kunnen reageren op snel veranderende eisen en trends. Het partnerschap tussen ABB Robotics en Hasco, dat een belang van 40% van ABB in de joint venture omvat, zal het gebruik van slimme technologieën en kunstmatige intelligentie binnen de industrie uitbreiden.

De nieuwe joint venture zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar van start gaan. Ze zal voortbouwen op de expertise en productie-ervaring van beide partners om het grote potentieel voor het verhogen van de efficiëntie binnen de auto-onderdelenindustrie te realiseren. Klanten in een groot aantal sectoren – van carrosserieën tot chassissystemen, stroom- en batterijelektronica tot e-drive systemen – zullen kunnen profiteren van nieuwe, efficiënte en milieuvriendelijke productiemethoden.

ABB was de eerste multinationale robotleverancier in China die zijn volledige waardeketen lokaliseerde, van R&D, productie, verkoop, engineering tot systeemintegratie. In 2022 zal het Zweeds-Zwitserse concern werelds meest geavanceerde robotfabriek in Shanghai openen, waar een on-site onderzoeks- en ontwikkelingscentrum wordt gehuisvest. Hierdoor moeten innovaties op het gebied van productontwikkeling, kunstmatige intelligentie en samenwerking met klanten op het gebied van automatiseringsoplossingen worden versneld.

Foto: ABB