Farma denkt steeds meer in robots

Mon Aug 08 2022

08 08

Farma denkt steeds meer in robots

29/11/2021

Door Ad Spijkers

Universal Robots lanceert een virtueel evenement voor de farmaceutische industrie.


     

Het in Odense gevestigde bedrijf houdt op 9 december 2021 een virtueel evenement in heel Scandinavië. Het evenement zal in het Engels worden gehouden en afgevaardigden van over de hele wereld zullen welkom zijn. Managers, specialisten en andere professionals in de farmaceutische en medtech-industrie kunnen nu inzicht krijgen in de vele mogelijkheden die robots bieden.

Hoge verwachtingen

Universal Robots ziet veel potentie in de farmaceutische sector en heeft hoge verwachtingen van het evenement. De farmaceutische en medtech-industrie houdt zich momenteel sterk bezig met automatisering, digitalisering en robotisering. Tijdens het evenement staat de Deense robotfabrikant stil bij de vele mogelijkheden die robots bieden op het gebied van bijvoorbeeld verpakkingen. Het evenement wordt virtueel gehouden op 9 december 2021 onder de titel 'Cobots in pharma and medtech'.

Universal Robotics ziet veel interesse in robots binnen de farmaceutische en medtech-sectoren. De vele accessoires die het bedrijf én tal van onderneming in dezelfde regio aanbieden, vergroten de toepasbaarheid van de robots aanzienlijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze terrein winnen in steeds meer specialistische functies. De onderneming brengt de nieuwste kennis in het veld samen in een virtueel evenement met een scala aan experts, sprekers en exposanten. Deelnemers kunnen ook de verschillende bezoekersstanden in het exposantengebied bezoeken en antwoord krijgen op specifieke vragen die ze hebben over automatisering.

Voortbouwen op COVID-19-ervaring

Tijdens de grootschalige pandemische lockdown organiseerde Universal Robots al eerder een virtueel evenement met meer dan 6.000 deelnemers in heel Europa. Voortbouwend op de beleving van dit evenement kan UR de deelnemers nu op 9 december een beproefd concept aanbieden. Het bedrijf ziet een grote belangstelling vanuit de hele Scandinavische regio, maar het virtuele formaat maakt het gemakkelijk om in verschillende regio’s bijeen te komen in een situatie waarin COVID-19 weer in opkomst is. Het virtuele evenement is een veilige en gebruiksvriendelijke manier om de nieuwste kennis op te doen.

Onder andere kunnen medewerkers ontlasten van lastige taken op inpaklijnen. De pandemie heeft het aanpassingsvermogen van de industrie, toeleveringsketens en veerkracht in de schijnwerpers gezet, wat een duidelijke aanwijzing is voor meer automatisering. Scandinavië heeft bloeiende sectoren in zowel farmaceutica als robotica. De Deense onderneming wil deze sectoren samenbrengen in een virtueel evenement en laten zien hoeveel cobots kunnen bijdragen. De farmaceutische industrie is een belangrijke markt voor Universal Robots in Scandinavië en we zien een groot potentieel in het wederzijds versterken van innovatie.

Geïnteresseerden kunnen gratis deelnemen na inschrijving via deze link.

Foto: Universal Robotics