Elysium krijgt 3DEXPERIENCE-platform ondersteuning

Sun Jun 16 2024

06 16

Elysium krijgt 3DEXPERIENCE-platform ondersteuning

04/03/2020

Door

De software van Elysium is vanaf nu vergaand geïntegreerd met het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes. Reden is een betere ondersteuning voor  MBD/MBE en gebruikers zo te helpen bij het bereiken van een snelle, nauwkeurige en op compliance gecontroleerde overdracht van gegevens in multi-CAD-omgevingen.

 


     

 

De nieuwe Elysium-integratie zorgt er ook voor dat aangepaste kwaliteitscontroles, geometrie/PMI/attribuutvalidatie en geometrie-vereenvoudiging automatisch worden uitgevoerd binnen het 3DEXPERIENCE-model, de simulatie en het PLM-ecosysteem om gestroomlijnde dataworkflows te creëren. Deze verbeterde functionaliteit is ook van toepassing op externe CAD- en engineeringdata die nu in het 3DEXPERIENCE-platform kunnen worden gebracht als geteste, conforme data die worden gebruikt voor mastermodellen en afgeleiden die door OEM's en hun leveranciers worden gedeeld in de gezamenlijke ontwikkeling.

"Veel 3DEXPERIENCE-gebruikers hebben gewerkt aan het stroomlijnen van digitale data en het verbeteren van de productiviteit en doorvoersnelheid van productontwikkeling", zegt Atsuto Soma, CTO van Elysium. "De toenemende afhankelijkheid van MBD/MBE om deze winst te behalen vereist een naadloze interoperabiliteit van digitale productgegevens tussen systemen. Vandaag de dag is geavanceerde, maar zeer geautomatiseerde, op kwaliteit gebaseerde datadistributie mogelijk.

"Onze diepere integratie met 3DEXPERIENCE, gebaseerd op ons vaste partnerschap met Dassault Systèmes, maakt een meer verenigd ecosysteem voor het delen van productgegevens mogelijk", merkt Soma op. "Elysium verwacht grote spelers in de productiesector over de hele wereld te kunnen ondersteunen met onze inspanningen voor een volledige 3D-data-workflow. We hopen een essentiële partner te worden voor het succes van de industrie op het gebied van bedrijfsbrede MBD.

De Elysium-oplossing die is ontwikkeld voor gebruikers van Dassault Systèmes en zijn tegenhangers omvat het controleren en genezen van gegevens, het voldoen aan meer dan 70 kwaliteits- en best-practice standaarden, het migreren van gegevens naar nieuwe softwareversies, het analyseren van de configuratie van wijzigingen, het overbrengen van gegevens en het voorbereiden van gegevens in de belangrijkste CAD-leveranciersformaten voor de ontwikkeling van master- en afgeleide modellen die in toeleveringsketens worden gebruikt. De oplossing omvat ook 3D PDF-rapportage, optimalisatie zoals vereenvoudiging van de geometrie en het organiseren en beoordelen van gegevens die bestaan uit Product Manufacturing Information (PMI) en attributen die naar downstream productiesystemen worden verzonden. Daarnaast zal Elysium de gegevensimport uit het 3DXML-formaat van Dassault Systèmes ondersteunen.

Ook zal Elysium een nieuw ontwikkelde front-end SmartController leveren voor geautomatiseerde en gelijktijdige batchverwerking met meerdere CAD-databronnen. Nieuwe EX8.2 version-up releases van ASFALIS, CADdoctor en Direct Translator komen deze maand en in maart beschikbaar.

Bekijk de SmartController-demovideo hier: https://vimeo.com/386439486/398c907203