AutoStore robot voor grotere bakken

Fri May 20 2022

05 20

AutoStore robot voor grotere bakken

14/01/2022

Door Ad Spijkers

Met de introductie van de R5+ breidt Autostore de mogelijkheden voor het verwerken van bakken verder uit


     

Het retaillandschap is, met name met betrekking tot e-commerce en corona, geëvolueerd en eist meer precisie en snelheid. AutoStore wil zijn klanten ondersteunen om nog concurrerender te worden in toepassingen met een hoge doorvoer. De onderneming in Nedre Vats (aan de zuidwestkust van Noorwegen) kondigt daarom de komst aan van de R5+ robot.

Met de nieuwste toevoeging aan het programma kunnen magazijnen grotere artikelen beheren. Dit is mogelijk door het vermogen van de R5+ om bakken tot 425 mm te verwerken, de hoogste bakken die beschikbaar zijn in het AutoStore-systeem. Tot nu toe was dit alleen mogelijk met B1-robotinstallaties.

Grotere bakken

De R5+ levert dezelfde prestaties die de R5 al meer dan tien jaar heeft geleverd, maar met een belangrijke toevoeging. AutoStore heeft nu een economisch concurrerender aanbod geïntroduceerd voor bedrijven die actief zijn in een grotere verscheidenheid aan markten, zoals schoenen, halfgeleiders en andere goederen. De maximale rasterhoogte voor klanten die de R5+ met bakken van 425 mm gebruiken, zal iets hoger zijn dan een raster met de R5 met bakken van 330 mm. Hierdoor kan een raster ontstaan dat bestaat uit veertien lagen bakken met een hoogte van iets meer dan 6 m.

De R5+ blijft de snelle en betrouwbare service bieden waar het AutoStore-systeem om bekend staat, waardoor klanten kunnen profiteren van een oplossing die continu kan worden gebruikt. In Nederland verzorgen Element Logic in Elst en Dematic in 's-Hertogenbosch projecten met deze systemen.

Foto: Autostore