Nieuwe generaties camera's van IDS

Sat Apr 27 2024

04 27

Nieuwe generaties camera's van IDS

27/10/2022

Door Ad Spijkers

De Duitse vision-specialist breidt het programma uit met nieuwe camera's in de Ensenso N en uEye CP families.


     

IDS Imaging Development Systems in Obersulm (bij Heilbronn) heeft het leveringsprogramma uitgebreid met een flink aantal nieuwe modellen. De Ensenso N Stereo 3D-camera's (foto) hebben een compacte behuizing met een geïntegreerde patroonprojector. Ze zijn geschikt voor het vastleggen van zowel stilstaande als bewegende objecten. Ook heeft de onderneming de serieproductie van nieuwe uEye CP industriële camera's gestart.

Ensenso N camera's

Met de Ensenso N31, N36, N41 en N46 modellen lanceert de onderneming de volgende generatie van de eerder beschikbare N30, N35, N40 en N45.Visueel verschillen de camera's niet van hun voorgangers. De nieuwe modellen hebben echter nieuwe geluidsarme sensoren met een hogere resolutie (2,3 MP in plaats van 1,3 MP) en zijn geïntegreerd via GigE Vision. De camera's met de specifieke technische gegevens vindt u in de praktische Ensenso selector.

Of u de camera's gebruikt als ruimtebesparend stationair model of mobiel op een robotarm, de voor industrieel gebruik geschikte 3D-cameraserie levert ook onder moeilijke lichtomstandigheden betrouwbare 3D-informatie. De Ensenso N serie vindt toepassing in industriële wasserijen, individuele picking, om op afstand bestuurbare industriële robots te ondersteunen in gevaarlijke omgevingen of in de logistiek.

uEye CP camera's

Om ondanks het wereldwijde tekort aan chips toch snel te kunnen leveren, werkt het bedrijf aan nieuwe hardwareplatforms met voorspelbare halfgeleidertechnologie. De serieproductie van nieuwe, USB3 Vision-compatibele industriële camera's in de uEye CP (Rev2.2), SE (Rev1.2) en LE-families (Rev.1.2) is onlangs gestart.

Met hun opvallende compacte magnesiumbehuizing van slechts 29 mm x 29 mm x 29 mm zijn de modellen uit deze serie geschikt voor toepassingen waar ruimte schaars is. Er is keuze uit sensoren van 0,5 MP tot 20 MP. De camera's zijn onder meer geschikt voor taken op het gebied van automatisering, automotive, printen en verpakken, medische technologie en life sciences, landbouw en logistiek.

De uEye SE is de allround industriële cameraserie met een breed sensorportfolio en talloze varianten. Alle modellen zijn verkrijgbaar als variant met een stofdichte sensorafdichting of als boardcamera met verschillende lenshouders. In de uEye LE-serie zijn nu standard-compatibele USB3-camera's beschikbaar. Er zijn modellen met CMOS-sensoren van 1,6 MP tot 6,4 MP. Er staan vijf verschillende bouwvarianten ter beschikking. IDS biedt de uEye+ LE board level camera's - met en zonder actieve focus - in eerste instantie met een horizontale en binnenkort ook met een verticale USB-type connector.

Foto: IDS