Samenwerking Geek+ en Reesink Logistic

Mon Aug 08 2022

08 08

Samenwerking Geek+ en Reesink Logistic

22/06/2022

Door Ad Spijkers

De partijen willen samen AMR-technologieën implementeren in bedrijven in heel Europa.


     

Geek+, fabrikant van autonome mobiele robots, heeft een samenwerking aangekondigd met Reesink Logistic Solutions (RLS) in Duiven. De twee bedrijven gaan een niet-exclusieve samenwerking aan die het gehele Geek+ productassortiment bestrijkt en zich voornamelijk richt op Noord-Europa, met een focus op Nederland, Duitsland en Polen.

De markt voor magazijnautomatisering wordt steeds competitiever en compacter. Om toekomstige ontwikkelingen voor te blijven, zoeken de RLS-bedrijven naar state-of-the-art technologieën om toe te voegen aan het productportfolio. De onderneming is er van overtuigd dat de Geek+ systemen voor zich spreken en een nieuwe wereld van mogelijkheden in haar markt openen.

Geek+, opgericht in 2015 in China, betrad de Europese markt in 2019. Het bedrijf is hier in een snel tempo gegroeid, waardoor de ontwikkeling van het e-commercefenomeen in het gebied is versneld. De onderneming kijkt nu naar het opbouwen van een sterk en professioneel netwerk van partners. Reesink Logistic Solutions wordt gezien als een volwassen en stabiele partner in Europa.

Geek+ en Reesink

Geek+ heeft kantoren in zeven landen over de hele wereld. Het bedrijf is een wereldwijd actieve producent van AMR's, met zes productlijnen die magazijntaken zoals picken, verplaatsen, sorteren, vorkheftrucks, shuttles en collaboratieve robots oplossen. Het bedrijf is sterk op het gebied van goederen-naar-persoon picken, met duizenden van zijn vlaggenschip (P-800 robots) die over de hele wereld in gebruik zijn. Voortbouwend op deze expertise heeft Geek+ onlangs PopPick ontwikkeld, het toppunt van goederen-naar-persoon AMR-technologie.

Reesink Logistic Solutions (RLS) is de Europese divisie voor magazijnautomatisering van Royal Reesink, een wereldwijde groep van bedrijven met het hoofdkantoor in Nederland. Met meer dan vijftig jaar actieve aanwezigheid in de markt en meer dan 850 opgeleverde automatiseringsprojecten is RLS een sterke systeemintegrators in Europa. De onderneming biedt een breed scala aan oplossingen, van magazijnkranen, hoogbouwmagazijnen, transportbanden en shuttlesystemen tot verbinden van software-integratie en nieuwe technologieën zoals AMR's.

Foto: Geek+