AI in prototype nieuw type exoskelet

Sun Apr 28 2024

04 28

AI in prototype nieuw type exoskelet

08/12/2023

Door Ad Spijkers

ReWalk Robotics demonstreert autonome besluitvorming door kunstmatige intelligentie in een exoskelet van de volgende generatie.


     

ReWalk Robotics, opgericht in 2001, heeft vestigingen in de Marlborough (50 km westelijk van Boston, Mass.), Yokne'am Illit (20 km zuidoost van Haifa) en Berlijn. Het bedrijf is leverancier van technologieën die mobiliteit en welzijn in de revalidatie en het dagelijks leven van mensen met neurologische aandoeningen mogelijk maakt.

De onderneming heeft de succesvolle demonstratie aan van een 'proof of concept' exoskelet van de volgende generatie aangekondigd. Als onderdeel van het Magnet-stimuleringsprogramma van de Israel Innovation Authority heeft het bedrijf een mijlpaal bereikt door geavanceerde detectietechnologieën en kunstmatige intelligentie (AI) te integreren om autonome besluitvorming in de toekomst mogelijk te maken.

Prototype exoskelet

De onderneming heeft aangetoond dat het ReWalk-exoskelet, door geavanceerde sensortechnologie en kunstmatige intelligentie te combineren, veranderingen in het terrein kan detecteren en erop kan reageren. Dit zal leiden tot een potentieel nieuwe generatie slimme exoskeletten. Het bedrijf blijft zijn ontwerpdoelstellingen voor de volgende generatie exoskeletten bevorderen. Dat doet ze door deze eenvoudiger en veiliger in gebruik te maken, de cognitieve belasting voor de gebruiker te verminderen en de gebruikscasus uit te breiden naar meer activiteiten in het dagelijks leven.

Met de demonstratie zet ReWalk zijn traditie van innovatie in het ontwerp en het praktische gebruik van exoskeletten voor mensen met een dwarslaesie voort. Het bedrijf streeft er naar om exoskeletten met elke generatie toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Het zal deze verbeteringen volledig te kunnen integreren in toekomstige ReWalk-exoskeletten.

Stimuleringsprogramma

Het Magnet stimuleringsprogramma biedt R&D- en samenwerkingssubsidies aan bedrijven en toonaangevende academische centra. De doelstellingen zijn 'het ontwikkelen van geavanceerde technologieën die erop gericht zijn robots sociale mogelijkheden te bieden, waardoor ze verschillende taken en effectieve interacties met verschillende gebruikers in diverse operationele omgevingen kunnen uitvoeren. Het programma streeft ernaar een toolkit voor mens-robot-interactie voor robotbesturingssystemen te ontwikkelen die mogelijk inkomsten zou kunnen opleveren voor deelnemende partijen.

Als onderdeel van het programma werkt ReWalk samen met verschillende universiteiten om geavanceerde technologieën te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeteren van de interactie tussen mens en exoskelet. Met onderzoekers op het gebied van robotica, gedragswetenschappen en mens-computer-interactie proberen de onderzoekers de acceptatie te vergroten door het gebruik van exoskeletten eenvoudiger, natuurlijker en breder geaccepteerd te maken. Het gaat om een driejarig project dat in mei 2022 van start ging. ReWalk is een van de negen bedrijven die deelnemen aan het programma, naast verschillende Israëlische universiteiten.

Foto: ReWalk Robotics