Samenwerking Savoye en HAI Robotics

Mon Aug 08 2022

08 08

Samenwerking Savoye en HAI Robotics

01/10/2021

Door Ad Spijkers

Franse system integrator gaat in zee met Chinese magazijnrobotfabrikant.


     

Savoye wordt partner van HAI Robotics, een in Shenzhen (China) gevestigde speler op het gebied van Autonomous Case-handling Robotics (ACR) systemen voor orderverzamelen, inbound processen en verzending. De overeenkomst tussen de twee bedrijven geldt wereldwijd. Door de samenwerking kan Savoye de oplossing aanbieden in Europa, het Midden-Oosten (in het bijzonder in de Verenigde Arabische Emiraten waar Savoye dit jaar een kantoor heeft geopend), Noord-Amerika en Azië.

Savoye, met hoofdkantoor in Dijon (F) en Nederlandse vestiging in Hoofddorp, is producent en integrator van geautomatiseerde intralogistieke systemen en softwareoplossingen voor de toeleverketen. De samenwerking met HAI Robotics is voor het bedrijf een aanvulling op de eigen oplossingen voor orderpicken volgens het Goods-to-Person concept. Het eigen X-PTS shuttlesysteem is interessant voor magazijnen waarin hoge prestaties en grote hoeveelheden orders van toepassing zijn. De Haipick robot oplossing, gebaseerd op de HAI Robotics-robots, is geschikt voor beperktere goederenstromen.

Haipick

HAI Robotics is specialist op het gebied van mobiele robots en biedt een compleet assortiment dat voldoet aan de eisen van klanten in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Het Haipick systeem integreert autonome orderverzamelrobots die dozen of bakken in legbordrekken van 5 m tot 7 m plaatsen of uitnemen. Deze rekken worden door de robots van en naar Goods-to-Person pickstations gebracht. Het systeem werkt ook prima in koelomgevingen tot -10 °C.

De Haipick-oplossing van Savoye is een combinatie van deze mobiele robots met de eigen systemen, zoals de X-PTS-pickstations, legbordsystemen met LED-strips (put-to-light techniek), Intelis conveyors en WMS en WES (Warehouse Execution System) besturingssoftware. De oplossing kan worden geleverd als autonoom systeem of als onderdeel van een groter geheel, waarbij verschillende orderpickprocessen worden gecombineerd of parallel uitgevoerd. Dit is ook de toegevoegde waarde van het werken met een partij als Savoye.

De Haipick oplossing is flexibel en schaalbaar. De installatietijd is kort. Savoye noemt een doorlooptijd van minder van zes maanden met een on-site installatie en operationele opstart in minder dan vijf weken. Door de samenwerking met HAI Robotics kan het bedrijf oplossingen bieden die aansluiten op de huidige en toekomstige behoeften van klanten die actief zijn in snel evoluerende en veranderende markten.

Foto: HAI Robotics