Machine vision software voor PLC's

Sat Apr 27 2024

04 27

Machine vision software voor PLC's

11/10/2023

Door Ad Spijkers

MVTec Software laat zijn Merlic software samenwerken met alle programmeerbare logische besturingen (PLC's).


     

MVTec Software in München is een wereldwijd actieve ontwikkelaar van machine vision software. Op de vakbeurs SPS (14 tot 16 november in Neurenberg) demonstreren het bedrijf hoe eenvoudig het is om machine vision software in de procesomgeving te integreren. De onderneming beschouwt machine vision als het 'oog van de productie'. De technologie biedt belangrijke voordelen voor een breed scala aan toepassingen, zoals kwaliteitsinspectie of in samenwerking met robots.

Zonder programmeerkennis

Volgens MVTec is het belangrijk dat de bijbehorende software eenvoudig kan worden geïntegreerd in de bestaande PLC-omgeving. Op SPS wil het bedrijf laten zien hoe dit mogelijk is en welke voordelen de gebruiksvriendelijke Merlic software biedt.

De onderneming zal op haar stand de nieuwe versie 5.4 van deze machine vision software presenteren. Behalve diverse verdere ontwikkelingen bevat de nieuwe release nieuwe plug-ins voor directe communicatie met verschillende PLC's. Bovendien omvat Merlic de nieuwste machine vision-technologieën, waaronder tal van deep learning-methoden. Het bijzondere van de software is, dat ook gebruikers die geen programmeerkennis hebben, kunnen profiteren van de voordelen van machine vision software. Dit wordt mogelijk gemaakt door een grafische gebruikersinterface waarmee volledige machine vision-applicaties via drag & drop kunnen worden geïmplementeerd.

Foto: MVTec