Hyundai koopt Boston Dynamics

Mon Aug 08 2022

08 08

Hyundai koopt Boston Dynamics

24/06/2021

Door Liam van Koert

Hyundai heeft de overname van Boston Dynamics afgerond. De koop van 1,1 miljard dollar werd al eind 2020 aangekondigd. Hyundai wil met zijn toekomstige auto's verder kijken dan alleen wielen, maar overweegt ook lopende voertuigen. 

 


     

De Zuid-Koreaanse autogigant bezit nu een meerderheidsbelang in Boston Dynamics, dat voorheen in handen was van SoftBank. De Japanse investeringsmaatschappij was in feite een overgangseigenaar en kocht Boston Dynamics van Google, dat het bedrijf iets meer dan drie jaar in handen had.

Hoewel de tijd bij Softbank niet veel langer was dan de tijd onder Google/Alphabet X, zag Boston Dynamics de commercialisering van zijn eerste twee producten sinds de lancering bijna 30 jaar geleden. Het bedrijf bracht onlangs zijn viervoeterrobot Spot op de markt en kondigde dit jaar de nog aanstaande lancering aan van Stretch, een bijgewerkte versie van zijn magazijnrobot, Handle.

Met de overname van Boston Dynamics zet Hyundai een strategische stap in haar ambities een Smart Mobility Solution Provider te worden. Het heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in toekomstige technologieën, waaronder autonoom rijden, kunstmatige intelligentie (AI), stedelijke luchtmobiliteit (UAM), slimme fabrieken en nu dus robots. N

 

Behalve dat Hyundai verder wil kijken dan voertuigen op wielen, maar deze ook benen wil geven,  verwacht beide bedrijven ook dat ze door de overname gebruik kunnen maken van elkaars sterke punten op het gebied van productie, logistiek, bouw en automatisering. Samen zullen Hyundai en Boston Dynamics een waardeketen voor robotica creëren, van de productie van robotonderdelen tot slimme logistieke oplossingen. Daarnaast zal de Groep Boston Dynamics ondersteunen bij de verdere uitbreiding van haar productlijn en wereldwijde verkoop- en serviceactiviteiten.