Zapi Group neemt BlueBotics over

Mon Aug 08 2022

08 08

Zapi Group neemt BlueBotics over

07/02/2022

Door Ad Spijkers

Italiaanse fabrikant van elektrische systemen neemt ontwikkelaar van navigatietechnologie over.


     

De Zapi Group in in Poviglio (bij Parma) heeft BlueBotics in St. Sulpice (bij Lausanne) overgenomen. De Zapi Group is fabrikant van elektronische snelheidsregelaars, elektromotoren, batterijladers en aanverwante producten voor elektrische en hybride voertuigen. Zapi Group heeft BlueBotics verworven met inbegrip van de aandelen van investeerder Forestay Capital. BlueBotics ontwikkelt navigatiesystemen voor automatisch geleide voertuigen en autonome mobiele robots.

Strategische stap

De overname van BlueBotics is een strategische stap voor Zapi Group omdat het hiermee zijn positie in de snelgroeiende sector van automatische voertuigen versterkt. Als leverancier van componenten voor automatisch geleide voertuigen kan het Italiaanse bedrijf om hogerop komen in de waardeketen voor voertuignavigatie en wagenparkbeheer. Tegelijkertijd kunnen de bedrijven hun scala aan oplossingen uitbreiden dat ze hun gecombineerde klantenbestand kunnen bieden. De Italianen zijn onder de indruk van de prestaties van de navigatieoplossingen van BlueBotics, de diepgaande expertise van het team, het sterke merk en het wereldwijde klantenbestand.

Door deel uit te maken van de Zapi Group met zijn wereldwijde aanwezigheid en marktbereik kan het Zwitserse bedrijf sterker over de hele wereld uitbreiden. Ook kan het nu in contact komen met meer nieuwe potentiële partners en de bestaande klanten beter ondersteunen. De kennis, waarden en klantgerichte focus van BlueBotics sluiten aan bij die van Zapi Group. Ook vanuit productoogpunt passen de technologieën goed bij elkaar.

Zapi en BlueBotics

De Zapi Group werkt aan de transitie naar een volledig elektrische toekomst met een sterk geïntegreerd productportfolio, waaronder motion controllers, elektromotoren en batterijladers voor toepassing in elektrische en hybride voertuigen. De groep telt wereldwijd meer dan 1500 medewerkers en heeft een jaaromzet van ongeveer 600 miljoen dollar.

BlueBotics is bekend van zijn ANT (autonome navigatietechnologie), een nauwkeurige, robuuste en flexibele oplossing die voldoet aan de veranderende behoeften van voertuigproducenten en -exploitanten. Dankzij twintig jaar ervaring in deze sector heeft het bedrijf ANT eenvoudig te gebruiken, economisch te installeren en aanpasbaar gemaakt. Het systeem gebruikt bestaande laserveiligheidsscanners van een voertuig om eerst permanente kenmerken in de omgeving te identificeren en vervolgens in kaart te brengen, zoals muren, pilaren en machines.

Foto: BlueBotics