Hai introduceert virtueel magazijn

Sat Apr 27 2024

04 27

Hai introduceert virtueel magazijn

07/08/2023

Door Ad Spijkers

De workflow van een magazijn kan ondanks handmatige aanpassingen achterlopen op de vraag van de consument.


     

Gebruikers zoeken hun magazijn soms op om te onderzoeken opgezocht en zien dan alleen maar verliezen over de ongebruikte verticale ruimte en brede gangpaden. Er is een manier om te profiteren van het onbenutte vastgoedpotentieel. HAI Robotics, met Europees hoofdkantoor in Hoofddorp, pakt dit probleem aan met een interactieve 'Virtual Warehouse Tour'.

Het van origine Chinese bedrijf erkent de gemeenschappelijke uitdagingen waarmee onder meer de kledingindustrie wordt geconfronteerd als het gaat om het maximaliseren van het gebruik van opslagruimte. Daarom heeft het bedrijf een 'virtuele magazijn' oplossing ontwikkeld waarmee bedrijven over de hele wereld de workflow en het opslagbeheer in hun magazijn met slechts een paar klikken kunnen optimaliseren. Onderstaande video geeft een indruk van de Automated Storage and Retrieval Solutions (ASRS) van de fabrikant.

In- en uitgaand

Inkomende goederen kunnen bij het HaiPort-aangedreven werkstation van meerdere zaken laden en lossen. Het doordachte ontwerp zorgt voor een veilige omgeving, waarbij menselijke expertise en geautomatiseerde precisie worden gecombineerd met een doordachte scheiding van werknemers en robots.

Inkomende goederen kunnen ook gebruik maken van HaiFlex, dat vakkundig omgaat met pallets die op lagere rekniveaus zijn opgeslagen. Deze innovatie verscherpt de inkomende efficiëntie terwijl waardevolle opslagruimte wordt geoptimaliseerd.

Aan de uitgaande kant kan een Loop-conveyor station worden toegepast. Dit wordt op maat gemaakt om te voldoen aan de eisen van grote ordervolumes tijdens piekseizoenen, en zorgt voor een ononderbroken goederenstroom.

Aan de uitgaande kant kan ook een U-vormig transportstation uitkomst bieden. Door de veelzijdigheid van Hai's transportstation kunnen zowel B2B- als B2C-orders efficiënt worden verwerkt.

Tot slot kan aan de uitgaande kant de productiviteit worden gemaximaliseerd met de naadloze integratie van HaiPick en HaiFlex. Deze combinatie stroomlijnt het uitgaande proces en pakt veelvoorkomende pijnpunten aan, zoals tijdgevoeligheid, snelle veranderingen in de vraag, hoge opslagdruk en beheer van piekuren.

Foto: Hai Robotics