Onafhankelijke AGV-besturing van Sigmatek

Mon Mar 20 2023

03 20

Onafhankelijke AGV-besturing van Sigmatek

07/07/2022

Door Ad Spijkers

AGV's worden meestal aangestuurd via het eigen systeem van de fabrikant of via individuele oplossingen. Sigmatek levert nu een voertuig-onafhankelijk geleidingssysteem.


     

Het Traffic Control System (TCS) kan eenvoudig worden geïntegreerd in automatiseringsoplossingen, maar ook onafhankelijk daarvan worden gebruikt. De TCS-software dient als tussenniveau tussen de voertuigen zelf en de voorraadbeheer- en magazijn beheer systemen, waaruit TCS de relevante transportorders verkrijgt.

Uitgebreide software

Net als een taxi-coördinator stuurt het begeleidingssysteem een beschikbaar voertuig naar het ophaalpunt en vervolgens naar het afleveradres. Het systeem ontvangt de transportopdracht voor de individuele voertuigen en verzorgt de routeplanning. Als er geen voorraadbeheersysteem is, kunnen transport taken rechtstreeks in de TCS worden gemaakt.

Het proces van een dergelijke transport opdracht is vrij programmeerbaar. Het systeem houdt rekening met alle mogelijke routes: eenrichtingsverkeer, permanente of tijdelijke obstakels en door de gebruiker gedefinieerde beperkingen.

Het systeem is voorzien een grafische systeemeditor. Ook zijn er exacte facilitaire modellen en intelligente reislogica voor het plannen van de meest efficiënte routes en zijn er eenvoudige uitbreidings mogelijkheden. Ook heeft Sigmatek integratie van SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) ingebouwd, wat resulteert in snelle inbedrijfstelling en flexibele systeemaanpassing. De ordersimulator optimaliseer transportopdrachten met geïntegreerde vlootsimulatie, in real-time en timelapse.

Interfacing

TCS is verder voorzien van een flexibele data-interface. Systeemintegratie is mogelijk met open standaardprotocollen zoals VDA 5050, MQTT, JSON, UDP, TCP/IP et cetera. Externe toegang kan plaatsvinden vanaf elke locatie. Tot slot zijn informatieve analysetools beschikbaar. rafische heatmaps en uitgebreide statistische data-analyse zorgen voor efficiëntie van wagenparken in één oogopslag .

De compacte modules voor besturing, safety, motion en speciale functies zijn zo efficiënt ontworpen dat ze direct in het systeem of de vloertransporteur kunnen worden geïntegreerd.

Sigmatek wordt in de Benelux vertegenwoordigd door SigmaControl in Barendrecht.

Foto: Sigmatek