Estée Lauder investeert in robotisering

Mon Oct 25 2021

10 25

Estée Lauder investeert in robotisering

24/09/2021

Door Ad Spijkers

Intelligente portaalrobot zorgt voor snellere verwerking online bestellingen.


     

De Inther Group in Venray heeft een overeenkomst getekend met Estée Lauder voor het implementeren van de Gripp (Gantry Robotic Intelligent Piece Picker). Hiermee maakt deze volautomatische, compacte, door Inther ontwikkelde, robot picking technologie zijn verdere intrede binnen de intralogistiek.

Inther is gespecialiseerd in het ontwikkelen van intralogistieke totaaloplossingen. De vraagstukken worden steeds complexer, waardoor de beschikbare hardware niet altijd toereikend is. Het bedrijf in Venray is daarom een aantal jaren geleden gestart met de ontwikkeling van eigen hardware componenten. Eén resultaat hiervan is de Gripp.

Intralogistieke oplossing

Estée Lauder is wereldwijd actief op het gebied van producten voor huidverzorging, make-up en geuren. Het bedrijf werkt al jaren samen met de Inther Group op het gebied van intralogistieke oplossingen. Op de locatie in Oevel (tussen Geel en Herentals) wordt eind dit jaar gestart met de implementatie van de Gripp. Na een intensieve testperiode zal deze robot piece picker aan de intralogistieke oplossing op deze locatie worden toegevoegd waarmee Estée Lauder een verdere stap in automatisering zet.

De robot zal worden geïntegreerd in de picking activiteiten van Esteé Lauder om de capaciteit en snelheid voor e-commerce te vergroten en tegelijk handarbeid te verminderen. Zo kan het bedrijf sneller en efficiënter inspelen op online bestellingen.

Gripp

Bij Gripp gaat het om een volautomatische, compacte picking technologie die tot 1200 stuks per uur kan verwerken. Behalve voor volautomatische picken is de machine ontwikkeld met als doel om zowel de snelheid als de productiviteit van het picken te verhogen. Samen met het 24/7 beschikbaar resulteert deze technologie dit in een toename van de capaciteit. Gripp is daarbij ook een antwoord op de steeds krapper wordende arbeidsmarkt en de toenemende eisen in de logistiek.

Niet alleen het ‘grijpen’ van de producten maar ook het nauwkeurig plaatsen van de producten in de verzendkartons is een belangrijk aandachtspunt. Beide aspecten zijn volledig geïntegreerd bij de Gripp, zonder concessies te doen aan de capaciteit.

Foto: Inther Group