UR cobot met 20 kg draagvermogen

Sat Aug 13 2022

08 13

UR cobot met 20 kg draagvermogen

21/06/2022

Door Ad Spijkers

De UR20 van Universal Robots heeft een nieuw ontwerp en vormt de nieuwste toevoeging aan het portfolio van het Deense bedrijf.


     

De UR20 is de krachtigste cobot van Universal Robots, met een nieuw ontwerp dat nog snellere cyclustijden mogelijk maakt en zwaardere lasten aan kan. Het bereik van 1750 mm is ontworpen om tot de volledige hoogte van de standaard europallet te werken. Dit kan de manier waarop bedrijven verpakken en palletiseren veranderen, terwijl bedrijven door het kleine oppervlak meer kunnen bereiken binnen hun bestaande productieruimte.

Behalve voor palletiseren verwacht Universal Robots dat de UR20 zal worden gebruikt voor lassen, material handling, machinebelading en machineonderhoud en voor innovatieve oplossingen die zijn gecreëerd door het uitgebreide partner-ecosysteem.

Nieuw ontwerp

Volgens het bedrijf is het niet zomaar een grotere versie van de bestaande cobots, maar is het een opnieuw gedefinieerde cobot. De ingenieurs hebben de arm opnieuw ontworpen, met behoud van dezelfde intuïtieve gebruikersinterface waar we al lang bekend om staan. De voordelen van de UR20 variëren van kortere cyclustijden en het vermogen om zwaardere lasten te hanteren, tot een groter bereik met een kleine footprint. Ook heeft het bedrijf softwareverbeteringen doorgevoerd, waardoor gebruikers ongekende motion control mogelijkheden hebben.

Universal Robots lanceerde 's werelds eerste commercieel levensvatbare cobot in 2008 en heeft sindsdien een ecosysteem opgebouwd van meer dan 1.100 integrators, distributeurs en onafhankelijke partners die componenten, kits en toepassingen voor zijn cobots creëren. De onderneming heeft meer dan 50.000 cobots verkocht en heeft bij het ontwerp van het nieuwste product gebruik gemaakt van de kennis die is opgedaan via het gevestigde klantenbestand.

De UR20 luidt het begin in van een nieuwe reeks innovatieve cobots van de volgende generatie, die de zeer succesvolle e-serie van het bedrijf zullen aanvullen.

Foto: Universal Robots