Karter de nieuwe AMR-robot

Mon Aug 08 2022

08 08

Karter de nieuwe AMR-robot

11/03/2021

Door Joanna Hughes

Weighpack International introduceert de Karter AMR-robot (Autonomous Mobile Robot). De Karter kan automatisch producten en materialen verplaatsen binnen de bestaande infrastructuur van een bedrijf. 


     

 

De Karter AMR-robot is een mobiele robot die de mogelijkheid heeft om zich aan te passen aan zijn omgeving. Deze mobiele robot maakt een scan van zijn omgeving door middel van de ingebouwde sensoren en lasers. Zo brengt de AMR zijn omgeving in kaart en kan zelf de meest efficiënte route bepalen.
De navigatiesoftware hiervoor is van BlueBotics, een bedrijf uit Zwitserland dat ruim twintig jaar software maakt voor AGV/AMR voertuigen. Om alle activiteiten ter plaatse te beheren en te optimaliseren (inclusief AGV/AMR-verkeerscontrole), levert Weighpack ANT server, een geavanceerde software voor missie- en vlootbeheer.

Het apparaat verplaatst tot 1.500 kilo product efficiënt en veilig. Na acht uur rijden, heeft de robot slechts tien minuten nodig om op te laden, waarna hij weer acht uur verder kan. Hij is modulair opgebouwde en in diversen uitvoeringen leverbaar. “Het is de compactste en wendbaarste AMR-robot die er is, en hij kan worden ingezet in diversen markten over de gehele wereld”, aldus Patrick van Tiel van Weighpack. “De units worden gebouwd in de WeighPack fabriek in Den Haag waar we een demonstratiesysteem beschikbaar hebben. We bieden verder 24/7 service en onderhoud, zoals de klanten van WeighPack gewend zijn.”De Karter is een kosteneffectieve natural feature navigation-oplossing waarvoor geen aanpassingen op de werkvloer nodig zijn.

 

Bron: Verpakkingsmanagement