Kassow lanceert nieuw ecosysteem

Mon Apr 29 2024

04 29

Kassow lanceert nieuw ecosysteem

03/04/2024

Door Ad Spijkers

Randapparatuur is nu eenvoudig te combineren en integreren met de cobots van het merk.


     

Kassow Robots in Kastrup (bij Kopenhagen), fabrikant van zevenassige lichtgewicht robots, heeft het KR Pulse ecosysteem gelanceerd. Het doel ervan is om systeemintegrators en industriële eindklanten in staat te stellen de cobots van het merk naadloos te combineren met 'end of arm' tools en softwareoplossingen. Bosch Rexroth is meerderheidsaandeelhouder in Kassow Robots.

Met het ecosysteem voor randapparatuur en software kunnen eindklanten en partners van het bedrijf sneller cobot-oplossingen implementeren. De integratie van de cobots in automatiseringsprocessen is vanaf het begin een essentieel onderdeel van het bedrijfsconcept. KR Pulse versterkt deze aanpak verder.

Drie segmenten

De aanpak waarnaar het bedrijf verwijst, is het kernidee van zijn zevenassige lichtgewicht cobots: industriële eindklanten in staat stellen flexibeler te automatiseren dan met conventionele cobots mogelijk is. KR Pulse bestaat uit drie segmenten:

  • componenten zoals grijpers of vision-systemen;
  • applicatiekits zoals hardware voor toepassingen zoals lassen of doseren;
  • engineeringtools om processen zoals simulatie te bevorderen.

Kassow Robots ziet de open innovatiecultuur onder technologieleveranciers als de sleutel tot het creëren van oplossingen die aansluiten bij een flexibele productieomgeving. KR Pulse is voor het bedrijf de ideale ecosysteem voor deze omgeving. In 2024 zal het zijn systematische uitbreiding van het KR Pulse-ecosysteem blijven stimuleren, waarbij partnerbedrijven klaar staan om zich de komende maanden aan te sluiten.

C-Buns

C-Buns behoren tot de belangrijkste bouwstenen van het KR Pulse-ecosysteem. Ze maken de naadloze functionele integratie van andere producten met de cobots van Kassow Robots mogelijk (plug and play), een mogelijkheid waar veel vraag naar is bij eindklanten. Het moet net zo eenvoudig zijn als het installeren van een printer thuis: het snoer aansluiten en de printer in de systeeminstellingen activeren. C-Buns maken plug-and-play-functionaliteit voor partneroplossingen mogelijk.

In Nederland zijn de Kassow robots verkrijgbaar bij Bosch Rexroth in Boxtel, ESPS in Almelo en Colla Robots in Waalwijk,.

Foto: Kassow Robots