Betaalbare camera's in klein formaat

Wed Oct 04 2023

10 04

Betaalbare camera's in klein formaat

26/10/2021

Door Ad Spijkers

IDS Imaging Development Systems introduceert de kleinste industriële camera met behuizing en C-mount.


     

De nieuwe XCP-camerafamilie van de uEye+ productserie van IDS Imaging Development Systems combineert niet alleen industriële kwaliteit en een gunstige systeemprijs. Volgens de onderneming vult het daarmee als kleinste camera met behuizing en C-mount een gat in de markt. De modellen meten slechts 29 mm x 29 mm x 17 mm en hebben een volledig gesloten behuizing van gegoten zink met een schroefbare USB Micro-B connector. Dankzij op kosten geoptimaliseerde elektronica en compatibiliteit met gangbare lenzen zijn ze geschikt voor prijsgevoelige toepassingen.

Kleinste standaard camera

Met de marktintroductie van de camerafamilie laat IDS zien dat betaalbare industriële camera's met C-mount ook in het kleinste standaardformaat kunnen worden aangeboden. Ze zijn bedoeld voor klanten die prijsvriendelijke, extreem compacte en lichtgewicht cameramodellen van industriële kwaliteit waarderen boven buitengewone camerafuncties. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor analysetaken in het laboratorium, als ogen in autonoom navigerende voertuigen in productie of voor visuele ondersteuning van robots op het gebied van automatisering.

In eerste instantie zullen de industriële camera's in serieproductie gaan met de 2,3 MP sluitersensor AR0234 en de 5 MP rolluiksensor AR0521 van ON Semiconductor. Andere sensoren zullen volgen. Dankzij USB3 en Vision Standard-compatibiliteit (U3V / GenICam) kunnen de camera's in elk beeldverwerkingssysteem worden geïntegreerd. In principe kunnen ze met elke geschikte software worden gebruikt, maar ze zijn bijzonder eenvoudig te gebruiken met de IDS peak softwareontwikkelingskit.

Foto: IDS Imaging Development Systems