Samenwerking Sick en Sewio in lokalisering

Mon Aug 08 2022

08 08

Samenwerking Sick en Sewio in lokalisering

23/03/2022

Door Ad Spijkers

De bedrijven gaan samen verder in real-time indoor lokalisering met ultrabreedband (UWB).


     

Sensorfabrikant Sick in Waldkirch (in het Zwarte Woud) breidt zijn lokaliseringportfolio uit en krijgt ondersteuning van Sewio. Dit bedrijf in Brno (Tsjechische Repuliek) stelt haar uitgebreide technologische kennis op het gebied van ultrabreedband (UWB) ter beschikking. Sick biedt zijn klanten nu al een compleet assortiment oplossingen voor indoor lokalisering in het Track & Trace-gebied in niet- of semi-automatische gebieden.

Lokalisering

Productiehallen en magazijnen kenmerken zich soms door hectische drukte. Dit wordt alleen maar meer als real-time bekend is waar producten, gereedschappen of autonome voertuigen zich bevinden. Trackingoplossingen op basis van UWB-technologie zorgen voor een nauwkeurigere traceerbaarheid dan conventionele methoden. Ze zijn nauwkeuriger maar ook flexibeler. Volgens Sick kunnen bedrijven die willen profiteren van de mogelijkheden van indoor-lokalisering als onderdeel van Industrie 4.0 niet langer om op ultrabreed gebaseerde trackingoplossingen heen.

Juist om de groei van indoor lokalisering te versnellen, is Sick een strategische samenwerking aangegaan met UWB-specialist Sewio. Het Tsjechische bedrijf heeft enerzijds marktspecifieke kennis voor UWB-technologie, anderzijds een breed op UWB gebaseerd portfolio. Vooral de hardware die nodig is voor de lokalisering, zoals anchorsof tags, vormt een goede aanvulling op het assortiment oplossingen van Sick. Door het partnership kan laatstgenoemde zijn klanten snel een totaaloplossing bieden die een volledige digitalisering van de materiaalstroom mogelijk maakt. Ook ziet het bedrijf aanknopingspunten voor het ontwikkelen van toekomstige onderwerpen zoals asset tracking of asset monitoring en daarmee het digitaliseren van de keten.

Omgekeerd verwacht Sewio dat de samenwerking de onderneming in staat zal stellen complexe industriële oplossingen te ontwikkelen en de efficiëntie en veiligheid van slimme fabrieksprocessen te verbeteren.

Op sensoren gebaseerd

Sick heeft zich tot doel gesteld om een compleet assortiment oplossingen voor indoor lokalisering op het gebied van Track & Trace in niet- of semi-geautomatiseerde gebieden te creëren. Hiermee wil de onderneming klanten ondersteunen bij het digitaliseren van hun keten. Met het Tag-LOC-systeem is in 2019 al een oplossing ontwikkeld die positiegegevens van activa zoals voertuigen, werkstukken en materialen in real-time vastlegt. De Asset Analytics software analyseert deze gegevens om bijvoorbeeld automatisch volledigheidscontroles op pickgebieden te kunnen uitvoeren.

In december 2021 kondigde Sick de integratie van het Kroatische IT-bedrijf Mobilisis aan. Met deze overname stelt Sick lokaliseringoplossingen voor goederen en goederen buiten hallen beschikbaar met behulp van GPS. Daarnaast beschikt de sensorfabrikant over Bluetooth Low Energy (BLE) technologie, waarmee de kloof tussen RFID en UWB voor indoor toepassingen in de industrie kan worden gedicht.

Foto: Sick