Exotec breidt portfolio voor magazijnen uit

Mon Mar 20 2023

03 20

Exotec breidt portfolio voor magazijnen uit

20/01/2023

Door Ad Spijkers

Nieuwe toevoegingen aan het programma maken van Exotec steeds meer een end-to-end aanbieder van geautomatiseerde magazijnoplossingen.


     

Inflatie, economische tegenwind en arbeidstekorten zetten toeleveringsketens onder druk zetten. Bedrijven over de hele wereld zoeken naar manieren om in hun onmiddellijke behoeften te voorzien en zich tegelijkertijd te positioneren voor een onvoorspelbare toekomst. Dit betekent in toenemende mate meer doen met minder.

Magazijnautomatisering

Om aan deze behoeften te voldoen, breidt Exotec in Croix (bij Roubaix en Lille) zijn productportfolio magazijnsystemen uit met drie oplossingen. Het gaat om een nieuw transportbandsysteem, een geüpdatete robotpickoplossing en eigen magazijnsoftware uit die allemaal integreren met het bestaande Skypod-systeem. Dit is een geautomatiseerd opslag- en uithaalsysteem dat gebruik maakt van robotica om de beste prestaties te bieden en tegelijkertijd volledig flexibel te blijven voor de behoeften van de gebruikers.

Elk van deze nieuwe oplossingen maakt gebruik van het modulaire ontwerp van Exotec. Hierdoor klanten kunnen een oplossing vinden voor hun dynamische zakelijke behoeften door eenvoudig nieuwe oplossingen aan hun bestaande systemen toe te voegen. De nieuwe producten brengen Exotec dichter bij zijn visie van magazijnen waar mensen door middel van robotica slimmer werken en niet harder.

Nieuwe systemen

Skypath is een nieuw modulair transportsysteem dat een maximale doorvoer kan bereiken van 2500 bakken per uur. Het omvat rechte, gebogen en hellende bouwstenen die passen bij de meeste logistieke behoeften en lay-outs en gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant.

Skypicker is een intelligente orderverzameloplossing voor moderne magazijnen. Het beschikt over een op machine learning gebaseerde visie die automatisch de afmetingen van elk item detecteert om items op intelligente wijze in voorbereidingscontainers te plaatsen op een manier die optimaliseert voor de beschikbare ruimte en soepele pakketverwerking. Verbeteringen aan het systeem stellen de Skypicker in staat om op betrouwbare wijze tot 600 items per uur te verwerken.

Deepsky is end-to-end magazijnsoftware die Exotec-technologie naadloos integreert met de meeste magazijnbeheer- en controlesystemen en met automatiseringsapparatuur van derden. Het verzamelt automatisch gegevens en voert deze in voorgeconfigureerde dashboards voor onmiddellijke zichtbaarheid en optimaliseert voor consistente prestaties.

Foto: Exotec