Hyundai en BD starten AI Institute

Mon Apr 22 2024

04 22

Hyundai en BD starten AI Institute

15/08/2022

Door Ad Spijkers

Moeder en dochter investeren meer dan 400 miljoen dollar in nieuw instituut voor ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.


     

De Hyundai Motor Group (eigenaar van Boston Dynamics) heeft de lancering aangekondigd van het Boston Dynamics AI Institute. Doel is, fundamentele vooruitgang te boeken op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), robotica en intelligente machines . De initiële investering in het nieuwe instituut bedraagt meer dan 400 miljoen dollar. Het zal worden geleid door Marc Raibert, oprichter van Boston Dynamics.

Onderzoeksinstituut

Als een 'research first' organisatie zal het instituut werken aan het oplossen van de belangrijkste en moeilijkste uitdagingen voor de creatie van geavanceerde robots. Elitetalent op het gebied van AI, robotica, computing, machine learning en engineering zal technologie voor robots ontwikkelen en gebruiken om hun mogelijkheden en bruikbaarheid te vergroten. Het instituut wil de beste eigenschappen van universitaire onderzoekslaboratoria combineren met die van ontwikkelingsafdelingen in bedrijven.

De structuur van het instituut moet helpen om robots te creëren die gebruiksvriendelijker en productiever zijn, een grotere verscheidenheid aan taken uit voeren en veiliger werken met mensen. Het instituut zal werken op vier technische kerngebieden: cognitieve AI, atletische AI, organisch hardware-ontwerp en ethiek en beleid. Elke discipline moet bijdragen aan vooruitgang in geavanceerde machinemogelijkheden.

Het hoofdkantoor van het instituut zal worden gevestigd in het hart van de Kendall Square-onderzoeksgemeenschap in Cambridge, Massachusetts. Het instituut wil AI- en robotica-onderzoekers, software- en hardware-ingenieurs en technici op alle niveaus in dienst nemen.

Softwarecentrum

Hyundai Motor Group heeft heeft tevens plannen aangekondigd om een Global Software Center op te richten. Dit moet de ontwikkeling van zijn softwarecapaciteiten en -technologieën leiden en de mogelijkheden verbeteren om de ontwikkeling van Software Defined Vehicles (SDV's) te bevorderen. Het centrum zal worden opgericht op basis van 42dot, een autonoom rijdend software- en mobiliteitsplatform dat onlangs door de Groep is overgenomen.

Foto: Boston Dynamics