Sick neemt IIoT-specialist over

Mon May 29 2023

05 29

Sick neemt IIoT-specialist over

27/12/2021

Door Ad Spijkers

Met de overname van Mobilisis breidt Sick zijn kennis op het gebied van draadloze netwerken van IIoT-apparaten uit.


     

Met ingang van 1 januari 2022 breidt Sick AG zijn minderheidsbelang in Mobilisis d.o.o. in Varaždin (Kroatië) uit tot 100%. Het Kroatische bedrijf wordt dan volledig overgedragen aan de onderneming uit Waldheim, dat al sinds 2017 betrokken bij het IT-bedrijf. Met de overname versterkt Sick zijn competentie op het gebied van draadloze netwerken van industriële IoT-apparaten.

In het kader van Industrie 4.0 en de bijbehorende digitale transformatie richt Sick zich op innovaties voor alles wat met op software gebaseerde sensoroplossingen te maken heeft. Mobilisis vult het op sensoren gebaseerde assortiment van Sick aan met cloud- en edge-oplossingen. Het doel is om een naadloze verbinding te creëren tussen sensordata en het cloud-platform, wat een belangrijke bijdrage levert aan een snelle netwerking tussen de werelden van informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT).

Samen sterk

Samen met de ervaren collega's van Mobilisis kan Sick sneller toepassing specifieke digitale sensorsysteemoplossingen en -diensten kunnen aanbieden. Dit is een belangrijke stap in het uitbreiden van het portfolio van digitale oplossingen in de context van Industrie 4.0. Met Mobilisis heeft Sick al de eerste sensoroplossingen ontwikkeld die de kloof tussen sensor en IT dichten.

Er zijn al gezamenlijke ontwikkelingsprojecten uitgevoerd, waaronder de edge gateway-productseries TDC-E, SIM2000ST-E, een systeemcontroller voor track-and-trace-toepassingen, tags voor indoor-lokalisatie en programmering voor lokalisatieoplossingen. Bovendien heeft Mobilisis de afgelopen jaren zijn bedrijfskern uitgebreid met intelligente transportsystemen, wagenparkbeheer en de bijbehorende cloudapplicaties. Ook fungeert het bedrijf in Varaždin als distributeur en systeemintegrator voor Sick in Kroatië.

Mobilisis

Mobilisis werd in 2005 opgericht in Varaždin (Kroatië). Zijn 78 medewerkers genereerden in 2021 een omzet van ongeveer 6,1 miljoen euro. Door moderne en innovatieve IT-infrastructuren voor industrieel procesbeheer te ontwikkelen, beïnvloedt Mobilisis IoT-strategieën. Ook onderzoek naar methoden voor mobiele data-acquisitie en -transmissie draagt hieraan bij. Dankzij zijn open benadering kan Mobilisis ervaringen uit het werken met 's werelds grootste technologie- en communicatiebedrijven in zijn systemen opnemen. Met de ontwikkeling van een intelligent parkeersysteem zette Mobilisis wereldwijd de standaard.

Sinds de oprichting heeft Mobilisis innovaties rond Industrie 4.0, IoT en mobiliteit gepresenteerd. Het bedrijf heeft ervaren specialisten in dienst. Het strategische partnerschap met Sick versnelt de groei en marktreputatie sinds 2017. Door volwaardig onderdeel te worden van Sick verwacht het bedrijf nog succesvoller te zijn.

Foto:Mobilisis