Meer veiligheid voor mobiele machines

Mon Apr 22 2024

04 22

Meer veiligheid voor mobiele machines

22/02/2022

Door Ad Spijkers

B&R introduceert nieuwe veiligheidsrelaismodule voor X90-besturingslijn


     

Mobiele machines worden steeds autonomer. Ze vereisen controllers die niet alleen compact, maar ook veilig zijn. B&R, onderdeel van het ABB-concern, heeft zijn X90 besturingslijn uitgebreid met een optiekaart waarop de signalen van externe veiligheidscomponenten aangesloten kunnen worden potentiaalvrij, waardoor mobiele machines nog veiliger worden.

Voor mobiele applicaties

Mobiele besturingssystemen met veilige potentiaalvrije uitgangen waren tot nu toe niet op de markt verkrijgbaar. Met de nieuwe veiligheidsrelaismodule kunnen componenten zoals servodrives of laserscanners via een potentiaalvrij noodstopcircuit op de X90 controller worden aangesloten. Hiermee ian een veiligheidsniveau PLe / SIL3 worden bereikt. De optiekaart is geschikt voor autonome bouw- en landbouwvoertuigen.

Met de krachtige en uitbreidbare X90 controller biedt B&R een grote ontwerpvrijheid. Het scala aan optiekaarten opent nieuwe mogelijkheden voor het implementeren van klantspecifieke automatiseringsoplossingen. De controller wordt geleverd in een robuuste IP69K-behuizing en is eenvoudig te onderhouden aangezien er geen schakelkast of complexe bekabeling voor nodig is.

Foto: B&R