Robex distributeur voor Scallog robots

Wed Apr 21 2021

04 21

Robex distributeur voor Scallog robots

14/02/2021

Door Ad Spijkers

Robex in Tubeke (zuidwestelijk van Brussel) heeft voor de Beneluxmarkt een distributieovereenkomst gesloten voor de logistieke systemen van Scallog.


     

Scallog in Nanterre (bij Parijs) is gespecialiseerd in 'goods-to-man' systemen op basis van mobiele robots en schappen. Het gaat om een flexibele, modulaire en schaalbare orderverzameloplossing voor e-commerce, retail en logistieke bedrijven. De systemen zijn schaalbaar en flexibel en daardoor op ieder moment aan te passen aan de behoefte. Door de hoge verwerkingssnelheid (450 tot 600 picks per uur) is een snelle terugverdientijd mogelijk. De systemen bieden tot 30% ruimtebesparing in een beveiligde zone en een betere ergonomie voor de medewerkers.

Robot en werkstation

Hart van het systeem is de Boby robot. Deze navigeert binnen een gesloten ruimte door middel van vloergeleiding en of via een datamatrix of QR code. Het voertuig gaat automatisch opladen via een docking systeem wanneer daar behoefte toe is. De supervisory software zorgt voor beheer van de robotvloot.

Werkstation maken de interactie tussen de mobiele robots en de medewerkers mogelijk. De werkstations kunnen enerzijds worden gebruikt voor het orderpicken, anderzijds voor het aanvullen van de voorraad. De inrichting van deze stations gebeurt volgens de behoeften van het proces bij de gebruikers, met intuïtieve pick-to-light en put-to-light ondersteuning.

De Boby is ontwikkeld voor het transporteren van rekken. Deze bestaan in twee standaardmaten; de legborden worden ingericht volgens uw behoefte en producten. De maximale belasting van het rek is 600kg, met een maximaal gewicht van 150kg per legbord. Dit maakt het systeem bij uitstek geschikt voor de kledingindustrie, maar ook voor de farmaceutische, cosmetica- en schoenindustrie en de opslag van elektronica en onderdelen.

Onderstaand filmpje geeft een kort overzicht van het logistieke systeem met Boby robots van Scallog.

Foto: Robex