SoftBank Robotics Europe weer Aldebaran

Fri Dec 01 2023

12 01

SoftBank Robotics Europe weer Aldebaran

27/09/2022

Door Ad Spijkers

Bedrijf werkt als onderdeel van United Robotics Group aan de volgende generatie in Europa ontworpen servicerobots.


     

SoftBank Robotics Europe opereert weer onder de oorspronkelijke naam Aldebaran, de ontwikkelaar en fabrikant van de NAO-robot (2006) en Pepper (2012). Aldebaran heeft zijn hoofdkantoor in Parijs, waar het zijn robotica-oplossingen bedenkt, ontwerpt, industrialiseert en produceert. Het R&D-team onderzoekt en realiseert voortdurend robotica-oplossingen die het leven van mensen gemakkelijker, veiliger, meer verbonden en buitengewoon maken.

Met de overname door United Robotics Group bouwt het bedrijf aan een Europese leider in serviceroboticabedrijven. Deze groep omvat acht Europese roboticabedrijven, verenigd in één groep. De onderneming telt meer dan 300 door technologie geïnspireerde mensen, die worden gedreven door een gedeelde reeks menselijke waarden, gericht op klantbehoeften, productkwaliteit, gegevensprivacy en duurzaamheid.

Doelstelling

Het belangrijkste doel van de groep is om een nieuwe generatie robots te ontwikkelen, die het beste van twee werelden: sociale robots voor menselijke interactie en bekwame industriële robots combineert. Ze noemen het CobiotX - Robots For Humans. Met vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk kan het bedrijf zijn klanten in Europa beter bedienen. Ook zal het zijn aanbod voor bestaande producten(Pepper en Nao) blijven verbeteren.

De SoftBank Robotics Group blijft als aandeelhouder van United Robotics Group de vooruitgang op het gebied van robotica ondersteunen. Ook blijft SoftBank de hoofddistributeur voor Japan en Azië.

Aldebaran zal Pepper en NAO blijven verkopen en ondersteunen. Per 1 oktober 2021 heeft het bedrijf regionale hoofddistributeurs aangesteld in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika. Met hun partnersnetwerken blijven zij de humanoïde robots verkopen en bedrijven en academische instellingen ondersteunen. De officiële partners zullen apps blijven ontwikkelen voor Pepper en Nao.

Foto: Aldebaran