Robot-agenda

Mon Mar 20 2023

03 20

Robot-agenda

16/02/2023

Door Ad Spijkers

West-Europa haalt weer rustig adem nu het corona-virus in dit werelddeel niet veel slachtoffers meer maakt. Exposanten en bezoekers gaan weer naar beurzen, congressen, open dagen en andere evenementen en kunnen weer face to face gesprekken houden met mede-robotici. Afgaande op de evenementen die de redactie heeft bezocht, was daar grote behoefte aan. Maar er kunnen nog steeds Covid-19 varianten opduiken die besmettelijk én flink ziekmakend zijn. En er zijn nog meer virussen en bacteriën die de mens het leven zuur kunnen maken.


     

Onderstaand vindt u een overzicht van de robotgerelateerde evenementen voor de komende maanden. Mist u een evenement, laat het ons weten. In nagenoeg alle gevallen zijn aanmelding of registratie vooraf nog steeds verplicht. Wilt u een evenement bezoeken, check dan vooraf óf en welke gezondheids- en veiligheidsvoorschriften lokaal nog van kracht zijn. Denkt u er tevens aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in het buitenland niet altijd gratis zijn.

Dit overzicht wordt indien nodig geactualiseerd. Laatste update: 17 maart 2023.

Foto: Ad Spijkers

 

ABB Update Event

Op 28 en 29 maart organiseert ABB zijn jaarlijkse ABB Upsate Event. Plaats van handeling is het Afas Theater in Leusden. De kennissessies voor het industriële segment richten zich onder andere op de thema's Smart Industry, digitalisering & data, energiemanagement, duurzaamheid, technologische transities en machineveiligheid.

Machineering 2023

Van 29 tot en met 31 maart vindt in Brussels Expo (hal 8 en patio) Machineering 2023 plaats. Tijdens het evenement presenteren meer dan 110 machineleveranciers, toeleveranciers en servicebedrijven hun kunnen voor het maken, ontwerpen, bewerken, verbinden en assembleren van componenten uit metaal, kunststof en composiet. De organisatie is in handen van Invent Media in Kortrijk.

Empack

Op 5 en 6 april 2023 komt de verpakkingsindustrie weer samen op de twintigste Empack, met als locatie de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Organisator Easyfairs verwacht de nieuwste producten, diensten en oplossingen te kunnen presenteren. Tegelijkertijd vindt het creatieve event voor consumentenverpakkingen Packaging Innovations plaats. Samen vormen ze het grootste en meest complete verpakkingsevent van de Benelux.

Jaarcongres Nederlandse AI Coalitie

Op 12 april vindt onder het motto 'van Aanjagen naar Implementatie' het Jaarcongres Nederlandse AI Coalitie plaats. Als locatie is gekozen voor de Jaarbeurs in Utrecht. Organisator Nederlandse AI Coalitie biedt behalve plenaire sessies ook de nodige parallelsessis die u kunt bijwonen. Daarnaast biedt de dag gelegenheid om te netwerken en kennis op te doen van innovatieve start-up en scale-up projecten in de AI Community Zone. U kunt zich hier aanmelden.

Food Technology

Op 12 en 13 april organiseren vakblad EVMI en Mikrocentrum in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch de vakbeurs Food Technology. Het evenement brengt de werelden van food, beverage en technologie bij elkaar om samen te werken aan een efficiënt en duurzaam voedselsysteem. Het evenement wordt tegelijkertijd georganiseerd met vakbeurs Lab Technology. De organisatie is in handen van Mikrocentrum en Alea Publishers (o.a. EVMI). De combinatie zorgt voor een optimale synergie.

Hannover Messe 2023

Van 17 tot en met 21 april is de Messegelände in Hannover weer het toneel van de jaarlijkse Hannover Messe. Onder het motto 'Industrial Transformation - Making the Difference' zal de vakbeurs laten zien welke innovaties de weg wijzen naar een klimaatneutrale industrie. Indonesië is deze editie partnerland.

De Nederlandse Metaal Dagen

De Nederlandse Metaal Dagen is een snel groeiend evenement voor de maakindustrie. De derde editie zal plaatsvinden van 19 tot en met 21 april 2023 in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. Op het event staat Smart Manufacturing centraal. Het geheel wordt georganiseerd door United Industrial Fairs in Ede.

Logimat

Van 25 tot en met 27 april staat de internationale vakbeurs voor intralogistieke oplossingen en procesmanagement Logimat op de agenda. Het evenement in Messe Stuttgart biedt een compleet marktoverzicht en competente kennisoverdracht. Organisator is Euroexpo Messe und Kongress in München.

Interpack 2023

Van 4 tot en met 10 mei staat Messe Düsseldorf in het teken van Interpack 2023. Het driejaarlijkse evenement beslaat de complete waardeketen voor de verpakkingsindustrie: van de productie en afwerking van verpakkingsproducten en verpakkingsmaterialen via verpakking en distributie tot kwaliteitsbepaling en consumentenbescherming. Voor meer informatie kunt u terecht bij Fairwise in Den Haag.

Vision, Robotics & Motion

De volgende editie van Vision, Robotics & Motion staat gepland op 7 en 8 juni 2023 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Tijdens Vision, Robotics & Motion ontdekt u alles over slimme productieautomatisering en welke kansen en oplossingen er zijn om industrial integrated systems in de praktijk toe te passen. De organisatie is in de vertrouwde handen van Mikrocentrum.

TKD2023

De 28ste editie van de Technische Kontakt Dagen (TKD) vindt plaats op 8, 9 en 10 juni 2023 op de vertrouwde locatie: Nobelhorst Almere. De grootste buitenbeurs van West-Europa trekt geïnteresseerden in grondverzet-en recyclingmaterieel en aanverwante specialismen uit de bouwsector en industrie.

GreenTech Amsterdam 2023

De volgende editie van GreenTech Amsterdam vindt plaats van 13 tot en met 15 juni 2023 in RAI Amsterdam. De beurs is een wereldwijde ontmoetingsplaats voor alle tuinbouwtechnologieprofessionals met de focus op de vroege stadia van de tuinbouwketen en de actuele vraagstukken waarmee telers worden geconfronteerd.

Automatica 2023

Van 27 tot en met 30 juni wordt in Messe München de volgende editie van Automatica gehouden. De vakbeurs verandert hiermee van ritme en zal in de toekomst parallel met Laser World of Photonics worden gehouden. Beide beurzen zullen daarna om de twee jaar op hetzelfde moment en onder één dak plaatsvinden.

Schweissen & Schneiden

Schweissen & Schneiden is de grootste internationale vakbeuers op het gebied van verbindings-, snij- en oppervlaktetechnologie. Het evenement wordt gehouden van 11 tot en 15 september op het gemoderniseerde beursterrein van organisator Messe Essen. Het aanbod bestrijkt de gehele waardeketen. Belangrijke onderwerpen zijn additive manufacturing, Industrie 4.0 en onderwatertechniek. Robotica speelt hierin een belangrijke rol.

EMO Hannover

Van 18 tot 23 september 2023 presenteren fabrikanten van productietechnologie op EMO Hannover 2023 slimme technologieën voor de gehele waardeketen. Onder het motto Innovate Manufacturing toont de vakbeurs het hele scala van moderne metaalbewerkingstechnologie, die het hart vormt van elke industriële productie. De locatie is de Hannover Messegelände, de organisatie is in handen van de Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW).

Metavak

Op 10 tot en met 12 oktober 2023 vindt in Evenementenhal Gorinchem het nationale vakevent Metavak voor de metaalbewerkende industrie plaats. Deze vindt tegelijkertijd met Welding Week plaats, waar de laatste technieken en innovaties op het gebied van verbindingstechnieken als lassen, lijmen en snijden worden gepresenteerd. Gezamenlijk vormen deze events een totaalplatform en de ontmoetingsplaats voor iedere metaalbewerker.

ICT & Logistiek

Op 8 en 9 november 2023 wordt in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht de vakbeurs ICT & Logistiek gehouden. Een van de grote vraagstukken in de logistiek is hoe de stap te maken naar een data-gedreven logistiek. Het evenement toont hoe met lezingen en innovatieve oplossingen de logistieke operatie is te digitaliseren en daardoor de bedrijfsvoering beter en slimmer te maken.

Agritechnica

Door alle corona-perikelen is de door de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) georganiseerde Agritechnica voor 2021/2022 afgeblazen. De volgende editie van de vakbeurs voor het agrarisch bedrijf wordt nu gehouden van 12 tot en met 18 november 2023 op de Messegelände in Hannover.

SPS 2023

De editie 2023 van SPS (Smart Production Solutions), de vakbeurs voor industriële automatisering, wordt van 14 tot en met 16 november 2023 gehouden in Neurenberg.

Metav 2024

De volgende editie van Metav, de vakbeurs voor de metaalbewerkende industrie, vindt plaats van 20 tot en 23 februari 2024 in Messe Düsseldorf. De organisatie is in handen van de Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW). De vakbeurs staat daarmee weer los van Tube en Wire, zoals in juni 2022 het geval was.

TechniShow 2024

De TechniShow vindt plaats van 12 tot en met 15 maart 2024 plaats in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Hiermee keert het evenement terug naar het voorjaar, traditioneel de periode dat de beurs vóór Corona plaatsvond. Jaarbeurs organiseert het evenement in opdracht van branchevereniging FPT-Vimag. Het is de toonaangevende vakbeurs voor innovatieve industriële productietechnologie in de Benelux. Gelijktijdig vindt op dezelfde locatie ESEF Maakindustrie plaats.

ESEF Maakindustrie

ESEF Maakindustrie is de toonaangevende internationale vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Dit evenement wordt tegelijkertijd (12 tot en met 15 maart) en op dezelfde locatie (Koninklijke Jaarbeurs) gehouden als de TechniShow.

Tube / Wire 2024

Tube en Wire, de internationale vakbeurzen voor respectievelijk de buizen- en draadindustrie, vinden van 15 tot en met 10 april 2024 wederom gelijktijdig plaats in Messe Düsseldorf.

SPS 2024

De editie 2024 van SPS (Smart Production Solutions), de vakbeurs voor industriële automatisering, vindt van 12 tot en met 16 november plaats in Neurenberg.