Robot-agenda

Sun Nov 27 2022

11 27

Robot-agenda

26/10/2022

Door Ad Spijkers

Het aantal corona-gevallen en ziekenhuisopnamen in West-Europa neemt af of stabiliseert en een officiële nieuwe coronagolf in najaar en winter lijkt afgewend. Sommige regeringen houden niettemin vast aan bepaalde coronamaatregelen. Het weerhoudt ons er niet van congressen en beurzen te bezoeken en face to face gesprekken te houden met mede-robotici. En afgaande op de evenementen die de redactie heeft bezocht, was daar grote behoefte aan. Maar er kunnen nog steeds Covid-19 varianten opduiken die besmettelijk én flink ziekmakend zijn. Wij hebben de mondmaskers alvast afgestoft.

 

 


     

Hopelijk hoeven er geen evenementen meer te worden afgelast of uitgesteld. Exposanten, bezoekers en sprekers durven en mogen weer meer, ook als ze uit het buitenland komen. En omgekeerd willen wij Nederlanders ook weer graag de grens over voor een beurs, congres of vakantie. Zolang we tenminste niet met het vliegtuig denken te gaan, maar dat is een ander verhaal.

Onderstaand vindt u een overzicht van de robotgerelateerde evenementen voor de komende maanden. Mist u een evenement, laat het ons weten. In nagenoeg alle gevallen zijn aanmelding of registratie vooraf nog steeds verplicht. Per evenement moet u bekijken wat er nog meer wordt gevraagd, bijvoorbeeld een negatieve test of een identiteitsbewijs. Wilt u een evenement bezoeken, check dan vooraf óf en welke voorschriften lokaal nog van kracht zijn. Denkt u er tevens aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in het buitenland niet altijd gratis zijn.

Dit overzicht wordt indien nodig geactualiseerd. Laatste update: 24 november 2022.

Foto: Ad Spijkers

 

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem

Van 22 tot en met 24 november 2022 wordt in de Evenementenhal Gorinchem het jaarlijkse vakevent Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem voor de agrarische sector in Oost-, Midden- en Zuid-Nederland en de Belgische grensgebieden gehouden. De exposanten zijn actief in foerage, stalinrichting, farmacie en diergezondheid, mechanisatie, melktechniek, duurzaamheid, consultancy en meer.

Agraria 2022

Agraria 2022 is de toonaangevende Oostenrijkse vakbeurs voor land- en bosbouw, met dit jaar nog meer expertise en focus. In de expositieruimte in Messe Wels zijn van 23 tot en met 26 november de laatste trends en de nodige experts te vinden die de strategie en juiste technologie om bedrijven in deze sector te ondersteunen.

Yaskawa Techniekdagen

Op 29 en 30 november is de Brainport Industries Campus in Eindhoven de locatie voor twee dagen informatie, demo's en workshops over bekende en nieuwe technische innovaties van Yaskawa. Tijdens een ééndaags programma komen verschillende interessante onderwerpen aan bod over de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf. Deelname is uitsluitend op inschrijving mogelijk.

Safety Event

Op 30 november 2022 vindt in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch de 12de editie van het Engineering Event Safety plaats, ook wel bekend als het Safety Event. Ontwerpers en constructeurs, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici, machinebouwers, arbo-, milieu- en veiligheidsmanagers, onderhouds- en servicemanagers en docenten/studenten (HBO/TU) krijgen praktische antwoorden op vragen over machineveiligheid. Het event wordt georganiseerd door MybusinessMedia.

Global Robot Expo

Het evenement voor de industrie 4.0, automatisering, kunstmatige intelligentie en robotica GR-EX (Global Robot Expo) zal plaatsvinden op 30 november en 1 december 2022 bij Ifema Madrid. Behalve een vakbeurs is een congres onderdeel van het evenement. Voor meer informatie kunt u terecht bij Intraservice in Nieuwerkerk aan de IJssel.

De Groene Sector Vakbeurs

Van 10 tot en met 12 januari 2023 is Evenementenhal Hardenberg het toneel voor De Groene Sector Vakbeurs, het kennis- en netwerkmoment voor de tuin- en parkbranche. Tot de doelgroep behoren gemeentelijke groenvoorziening, tuin- en landschapsarchitecten, groot groenvoorzieners, boomkwekers en producenten importeurs en dealers van inrichtingsmaterialen, bestrijdingsmiddelen, meststoffen en tuin- en parkmachines.

Productie Proces Automatisering

Op dinsdag 24 januari 2023 vindt het Productie Proces Automatisering (PPA) event weer plaats bij Hart van Holland NijkerkDe dag gaat onder meer in op energiegebruik in productieprocessen. Maar ook andere actuele thema's komen aan de orde zoals de digitale infrastructuur, data verzamelen en het gebruik van de cloud, effectief onderhoud plegen, slimme integratie van processen, cybersecurity en meten in de breedste zin van het woord. De organisatie is in de vertrouwde handen van FHI.

Empack

Op 5 en 6 april 2023 komt de verpakkingsindustrie weer samen op de twintigste Empack, met als locatie de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Organisator Easyfairs verwacht de nieuwste producten, diensten en oplossingen te kunnen presenteren. Tegelijkertijd vindt het creatieve event voor consumentenverpakkingen Packaging Innovations plaats. Samen vormen ze het grootste en meest complete verpakkingsevent van de Benelux.

De Nederlandse Metaal Dagen

De Nederlandse Metaal Dagen is een snel groeiend evenement voor de maakindustrie. De derde editie zal plaatsvinden van 19 tot en met 21 april 2023 in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. Op het event staat Smart Manufacturing centraal. Het geheel wordt georganiseerd door United Industrial Fairs in Ede.

Hannover Messe 2023

Van 17 tot en met 21 april is de Messegelände in Hannover weer het toneel van de jaarlijkse Hannover Messe

Vision, Robotics & Motion

De volgende editie van Vision, Robotics & Motion staat gepland op 7 en 8 juni 2023 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Automatica 2023

Van 27 tot en met 30 juni wordt in Messe München de volgende editie van Automatica gehouden. De vakbeurs verandert hiermee van ritme en zal in de toekomst parallel met Laser World of Photonics worden gehouden. Beide beurzen zullen daarna om de twee jaar op hetzelfde moment en onder één dak plaatsvinden.

ICT & Logistiek

Op 8 en 9 november 2023 wordt in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht de vakbeurs ICT & Logistiek gehouden. Een van de grote vraagstukken in de logistiek is hoe de stap te maken naar een data-gedreven logistiek. Het evenement toont hoe met lezingen en innovatieve oplossingen de logistieke operatie is te digitaliseren en daardoor de bedrijfsvoering beter en slimmer te maken.

Agritechnica

Door alle corona-perikelen is de door de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) georganiseerde Agritechnica voor 2021/2022 afgeblazen. De volgende editie van de vakbeurs voor het agrarisch bedrijf wordt nu gehouden van 12 tot en met 18 november 2023 op de Messegelände in Hannover.

SPS 2023

De editie 2023 van SPS (Smart Production Solutions), de vakbeurs voor industriële automatisering, wordt van 14 tot en met 16 november 2023 gehouden in Neurenberg.

Metav 2024

De volgende editie van Metav, de vakbeurs voor de metaalbewerkende industrie, vindt plaats van 20 tot en 23 februari 2024 in Messe Düsseldorf. De organisatie is in handen van de Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW). De vakbeurs staat daarmee weer los van Tube en Wire, zoals in juni 2022 het geval was.

Tube / Wire 2024

Tube en Wire, de internationale vakbeurzen voor respectievelijk de buizen- en draadindustrie, vinden van 15 tot en met 10 april 2024 wederom gelijktijdig plaats in Messe Düsseldorf.

SPS 2024

De editie 2024 van SPS (Smart Production Solutions), de vakbeurs voor industriële automatisering, vindt van 12 tot en met 16 november plaats in Neurenberg.