Robot-agenda

Thu Dec 09 2021

12 09

Robot-agenda

15/11/2021

Door Ad Spijkers

We mogen alweer een paar maanden naar beurzen en andere evenementen en dat blijft na de persconferentie van 26 november gelukkig zo. Niettemin is een flink aantal evenementen afgelast of uitgesteld. Ook blijven de corona-regels van kracht en moeten vakbeurzen uiterlijk om 17.00 u de deuren sluiten. Maar daar zullen beursorganisaties, exposanten en bezoekers mee kunnen leven.


     

Afgelopen maanden konden weer de nodige evenementen worden georganiseerd. Inmiddels is het aantal Covid-19 patiënten zo groot, dat regeringen zich genoodzaakt hebben gezien de maatregelen aan te scherpen. Ook trekken steeds meer exposanten, sprekers en bezoekers zich uit veiligheidsoverwegingen terug, wat evenementen minder aantrekkelijk maakt. Onder meer SPS 2021 (Neurenberg), Food Technology ('s-Hertogenbosch), Rundvee en Mechanisatiedagen (Gorinchem) en delen van 3D Production Days (Eindhoven) zijn afgelast.

Onderstaand vindt u een voorlopig overzicht van de robotgerelateerde evenementen voor de komende maanden. Mist u een evenement, laat het ons weten. In alle gevallen zijn aanmelding of registratie vooraf, een coronacheck en een identiteitsbewijs verplicht. Wilt u een evenement in het buitenland bezoeken, check dan vooraf of u er überhaupt heen mag reizen en verblijven en wat lokaal de voorschriften zijn. Denkt u er tevens aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in Duitsland niet gratis zijn.

Dit overzicht wordt indien nodig geactualiseerd. Laatste update: 3 december 2021.

Foto: Valk Welding

 

Cobots in pharma and medtech

Universal Robots houdt op 9 december een virtueel evenement voor de farmaceutische industrie. 'Cobots in pharma and medtech' richt zich vooral op de Scandinavische markt, maar het in het Engels te houden is voor iedereen toegankelijk. Geïnteresseerden kunnen gratis deelnemen na inschrijving via deze link.

Agritechnica

Van 27 februari tot en met 5 maart 2022 is de Messegelände in Hannover het domein van Agritechnica. Tijdens de door de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) georganiseerde vakbeurs is Green Efficiency het thema voor op de toekomst gerichte landbouwers en hun partners in de keten. 

Metav

Van 8 tot 11 maart 2022 staat in Düsseldorf Metav op de agenda, de internationale vakbeurs voor technologieën voor de metaalbewerking. De beurs wordt georganiseerd door de Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW) in samenwerking met Messe Düsseldorf, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Fairwise. Metav heeft vier hoofdthema's: Additive Manufacturing Area, Medical Area, Moulding Area und Quality Area.

TechniShow / ESEF Maakindustrie

TechniShow is de grootste en meest complete vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen De beurs wordt gehouden van 15 tot en met 18 maart in Jaarbeurs Utrecht. Gelijktijdig en op dezelfde locatie vindt ESEF Maakindustrie plaats, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering.

European Robotics Forum

ERF2022 bestrijkt van 22 tot en met 24 maart 2022 alle aspecten en actuele thema's op het gebied van robotica. Onderzoekers, ingenieurs, managers en een groeiend aantal ondernemers en overheidsfinanciers uit heel Europa komen samen om te praten over technology push en market pull en hoe innovatie in robotica en robotica-gerelateerde AI kan worden versneld. Plaats van handeling is Rotterdam Ahoy. Toegangsprijzen en een registratieformulier vindt u op de site.

Food Technology 2021

Food Technology 2021 is het kennis- en netwerkevenement van Mikrocentrum over hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie. Het evenement wordt gehouden op 13 en 14 april in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Aanmelden is mogelijk via de site van het evenement. https://food-technology.nl/

Hannover Messe

De Hannover Messe, 's werelds grootste vakbeurs voor de industrie, wordt gehouden van 25 tot en met 29 april op de Messegelände in Hannover. Een van de drukst bezochte onderdelen is Automation, Motion & Drives, waarbij robots voor de meest spectaculaire en best bezochte stands zorgen. Toegangskaarten zijn vanaf medio februari te bestellen op de site.

RoboCrops: Today & Tomorrow

RoboCrops 2021 is de tweede editie van een jaarlijks evenement waar wereldwijd actieve partijen in de kastuinbouw en de high-tech wereld elkaar ontmoeten. Ze praten over de uitdagingen van de huidige tijd en de mogelijkheden die high-tech oplossingen bieden. Plaats van handeling op 18 en 19 mei 2022 is het World Horti Center in Naaldwijk. U kunt zich hier registreren, de kosten bedragen € 199 per dag.

Anuga Foodtec

Anuga FoodTec is de belangrijkste inspiratiebron voor de internationale voedingsmiddelen- en drankenindustrie. 's Werelds enige leveranciersbeurs bestrijkt het alle aspecten van voedselproductie. De beurs wordt van 26 tot en met 29 april gehouden in Koelnmesse in het hart van Keulen. Toegangskaarten zijn te bestellen op de site.

Indumation

Van 18 tot en met 20 mei vindt in Kortrijk Xpo de zesde editie van Indumation.be plaats. De Belgische vakbeurs voor fabrieks-, proces- en infrastructuurautomatisering wordt georganiseerd door Industrial Fairs in samenwerking met brancheverenigingen Agoria en Indumotion

LogiMAT

LogiMAT 2022, de internationale vakbers voor intralogistiek en procesmanagement, stond gepland voor maart in Stuttgart. Gezien de Covid-19 situatie heeft EuroExpo Messe- und Kongress-GmbH besloten de vakbeurs ter verplaatsen naar 31 mei to en met 2 juni 2022. Het LogiMAT.digital platform wordt verlengd tot eind juni 2022.

Agricontrol 2022

De 7th Conference on Sensing, Control and Automation Technologies for Agriculture zal plaatsvinden op 14 tot en met 16 september 2022 onder auspiciën van de International Federation of Automatic Control (IFAC). Het congres zal worden gehouden in klooster Raitenhaslach in Burghausen (aan de Oostenrijkse grens). De conferentie behandelt nieuwe methoden en ontwikkelingen op het gebied van detectie, besturing en automatisering en opkomende resultaten op het gebied van agrarische productie en automatisering.

WoTS

De World of Technology & Science (WoTS) vindt plaats van 27 tot en met 30 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht. Het beursconcept omvat werelden van industriële elektronica, industriële automatisering, laboratoriumtechniek, aandrijftechniek en industrial processing. De beurs wordt georganiseerd door FHI in samenwerking met Feda en Machevo & Bulk Vereniging.

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem

Van 22 tot en met 24 november 2022 wordt in de Evenementenhal in Gorinchem het jaarlijkse vakevent Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem voor de agrarische sector in Oost-, Midden- en Zuid-Nederland en de Belgische grensgebieden gehouden. De exposanten zijn actief in foerage, stalinrichting, farmacie en diergezondheid, mechanisatie, melktechniek, duurzaamheid, consultancy en meer.

Abemec & Agromec Show

Van 18 tot en met 20 november 2022 organiseren Abemec en Agromec de Abemec & Agromec Show. Tijdens dit evenement haakt de distributeur van landbouwmachines in op actuele thema's Met elektrische machines, een breed spectrum aan smart farming oplossingen, robots en noviteiten wordt bij het hoofdkantoor van beide bedrijven in Veghel een blik in de toekomst getoond.