Robot-agenda

Fri May 20 2022

05 20

Robot-agenda

04/05/2022

Door Ad Spijkers

De regeringen in Nederland en de omringende landen hebben de coronamaatregelen ingetrokken. Inmiddels kunnen we weer congressen en beurzen bezoeken en face to face gesprekken houden met mede-robotici. En afgaande op de evenementen die de redactie heeft bezocht, was daar grote behoefte aan. Maar wij roepen geen 'hei' voor we over de brug zijn. Er kunnen nog steeds varianten opduiken die besmettelijk én flink ziekmakend zijn.


     

Hopelijk hoeven er vanaf nu geen evenementen meer te worden afgelast of uitgesteld. Exposanten, bezoekers en sprekers durven en mogen weer meer, ook als ze uit het buitenland komen. En omgekeerd willen wij Nederlanders ook weer graag de grens over voor een beurs, congres of vakantie.

Onderstaand vindt u een overzicht van de robotgerelateerde evenementen voor de komende maanden. Mist u een evenement, laat het ons weten. In nagenoeg alle gevallen zijn aanmelding of registratie vooraf nog steeds verplicht. Per evenement moet u bekijken wat er nog meer wordt gevraagd, bijvoorbeeld een negatieve test of een identiteitsbewijs. Wilt u een evenement bezoeken, check dan vooraf óf en welke voorschriften lokaal nog van kracht zijn. Denkt u er tevens aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in het buitenland niet altijd gratis zijn.

Dit overzicht wordt indien nodig geactualiseerd. Laatste update: 17 mei 2022.

Foto: Ad Spijkers

 

 

RoboCrops: Today & Tomorrow

RoboCrops 2021 is de tweede editie van een jaarlijks evenement waar wereldwijd actieve partijen in de kastuinbouw en de high-tech wereld elkaar ontmoeten. Ze praten over de uitdagingen van de huidige tijd en de mogelijkheden die high-tech oplossingen bieden. Plaats van handeling op 18 en 19 mei 2022 is het World Horti Center in Naaldwijk.

Indumation

Van 18 tot en met 20 mei vindt in Kortrijk Xpo de zesde editie van Indumation.be plaats. De Belgische vakbeurs voor fabrieks-, proces- en infrastructuurautomatisering wordt georganiseerd door Industrial Fairs in samenwerking met brancheverenigingen Agoria en Indumotion

PPA event

Op dinsdag 24 mei vindt het Productie Proces Automatisering (PPA) event van FHI plaats in Hart van Holland in Nijkerk. Om de actuele uitdagingen voor de productie- en procesindustrie met de beschikbare technologie het hoofd te bieden, de juiste keuzes met deskundige mensen noodzakelijk. worden gemaakt. Het PPA event legt de nadruk op de daarvoor vereiste kennisoverdracht.

Hannover Messe

De Hannover Messe, 's werelds grootste vakbeurs voor de industrie, wordt gehouden van 30 mei tot en met 2 juni op de Messegelände in Hannover. Een van de drukst bezochte onderdelen is Automation, Motion & Drives, waarbij robots voor de meest spectaculaire en best bezochte stands zorgen. Toegangskaarten zijn vanaf medio februari te bestellen op de site.

Teknowlogy 2022

Teknowlogy is een ééndaags evenement waar technologie, wetenschap, innovatie en valorisatie samenkomen. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst van NWO op 31 mei krijgen bezoekers een blik op technische innovaties van de toekomst en hoe de Nederlandse wetenschap zich daarop voorbereidt. Het event wordt gehouden in De Fabrique in Maarssen. Toegang is gratis (na registratie), de voertaal Engels.

LogiMAT

LogiMAT 2022, de internationale vakbers voor intralogistiek en procesmanagement, stond gepland voor maart in Stuttgart. Gezien de Covid-19 situatie heeft EuroExpo Messe- und Kongress-GmbH besloten de vakbeurs te verplaatsen naar 31 mei tot en met 2 juni 2022. Het LogiMAT.digital platform wordt verlengd tot eind juni 2022.

Constructeursdag

Het vakblad Constructeur en het Mikrocentrum bundelen hun krachten en organiseren op 2 juni gezamenlijk de Constructeursdag. De dag is bestemd voor werktuigbouwkundig constructeurs,tTechnisch ontwerpers, project engineers, projectleiders, R&D-teams, consultants en docenten/studenten (HBO/TU). Plaats van handeling is het Mikrocentrum in Veldhoven. Deelname is gratis als u een betaald abonnement heeft op een uitgave van MYbusinessmedia of lid bent van Mikrocentrum High Tech Platform. Niet abonnees betalen € 75,-.

Vision, Robotics & Motion

Op 8 en 9 juni organiseert Mikrocentrum in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch de vakbeurs Vision, Robotics & Motion. Deze site is kennispartner voor dit evenement. Voor meer informatie over deze vakbeurs, zie pagina 14 en 15 van ons februari-nummer.

Tube / Wire

Van 20 tot en met 24 juni worden de vakbeurzen Tube en Wire gehouden. Deze twee evenementen op het gebied van de productie van buizen respectievelijk kabels worden al heel lang gelijktijdig gehouden. De beurzen worden georganiseerd door Messe Düsseldorf, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Fairwise in Den Haag.

Metav

Bijna gelijktijdig (want één dag korter), van 21 tot 24 juni, staat in Düsseldorf ook Metav op de agenda, de internationale vakbeurs voor technologieën voor de metaalbewerking. De beurs wordt georganiseerd door de Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW) in samenwerking met Messe Düsseldorf. Metav heeft vier hoofdthema's: Additive Manufacturing Area, Medical Area, Moulding Area und Quality Area.

3D Production Days

Mikrocentrum organiseert op 22 en 23 juni 2022 de eerste editie van de 3D Production Days, het nieuwe evenement rondom digitalisering in de hightech- en maakindustrie. RapidPro, MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congres vinden plaats in het Klokgebouw in Eindhoven.

Automatica 2022

De internationale vakbeurs voor automatisering en robotica Automatica 2022 wordt gehouden van 22 tot en met 24 juni gehouden in Messe München. Parallel aan deze vakbeurs worden op hetzelfde complex ook Analytica (internationale vakbeurs voor laboratoriumtechnologie, analyse en biotechnologie) en Ceramitec (internationale vakbeurs voor de keramische industrie) gehouden.

European Robotics Forum

ERF2022 bestrijkt van 28 tot en met 30 juni 2022 alle aspecten en actuele thema's op het gebied van robotica. Onderzoekers, ingenieurs, managers en een groeiend aantal ondernemers en overheidsfinanciers uit heel Europa komen samen om te praten over technology push en market pull en hoe innovatie in robotica en robotica-gerelateerde AI kan worden versneld. Plaats van handeling is Rotterdam Ahoy. Toegangsprijzen en een registratieformulier vindt u op de site.

Soft Robotics in healthcare

4TU organiseert van 22 augustus tot en met 2 september op de campus van TU Delft de Soft Robotics Summerschool. De TU's brengen de expertise uit deze disciplines samen en bespreken hoe ze de kennis uit deze verschillende vakgebieden kunnen gebruiken en combineren bij het ontwerpen van zachte robots. De laatste twee dagen staan in het teken van het Soft Robotics Symposium.

TechniShow / ESEF Maakindustrie

TechniShow is de grootste en meest complete vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen De beurs wordt gehouden van 30 augustus tot en met 2 september in Jaarbeurs Utrecht. Gelijktijdig en op dezelfde locatie vindt ESEF Maakindustrie plaats, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering.

Agricontrol 2022

De 7th Conference on Sensing, Control and Automation Technologies for Agriculture zal plaatsvinden op 14 tot en met 16 september 2022 onder auspiciën van de International Federation of Automatic Control (IFAC). Het congres zal worden gehouden in klooster Raitenhaslach in het Duitse Burghausen (aan de Oostenrijkse grens). De conferentie behandelt nieuwe methoden en ontwikkelingen op het gebied van detectie, besturing en automatisering en opkomende resultaten op het gebied van agrarische productie en automatisering.

WoTS

De World of Technology & Science (WoTS) vindt plaats van 27 tot en met 30 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht. Het beursconcept omvat werelden van industriële elektronica, industriële automatisering, laboratoriumtechniek, aandrijftechniek en industrial processing. De beurs wordt georganiseerd door FHI in samenwerking met Feda en Machevo & Bulk Vereniging.

K 2022

De internationale vakbeurs voor de kunststofverw- en rubberindustrie viert met K 2022 zijn zeventigjarig jubileum. Het evenement wordt gehouden van 19 tot en met 26 oktober op het terrein van Messe Düsseldorf. Het internationale karakter en de samenstelling van de exposanten garanderen een volledig aanbod en overzicht van de wereldmarkt.

EuroBlech 2022

EuroBlech 2022, die wordt gehouden van 25 tot en met 28 oktober op de Messegelände in Hannover, bestrijkt de gehele technologieketen voor plaatbewerking. Het evenement biedt de industrie een marktplaats voor kennisoverdracht, individuele fabricageoplossingen en wereldwijde zakelijke contacten. Organisator is Mack-Brooks Exhibitions in St. Albans.

Bauma 2022

De 33e editie van Bauma, de belangrijkste vakbeurs voor bouw- en mijnbouwmachines, productie van bouwmaterialen en voertuigen en gereedschappen voor de bouwnijverheid wordt gehouden van 24 tot en met oktober 2022. De locatie is Messe München.

Robotics & Automation Exhibition

Op 1 en 2 november is het nieuwe congrescentrum in de Coventry Building Society Arena (VK) het toneel voor de Robotics & Automation Exhibition. Het evenement, georganiseerd door Akabo Media in Londen, trekt bezoekers uit de detailhandel, productie, auto-industrie, distributie, opslag, farmaceutica en voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

SPS

De editie 2021 van Smart Production Systems (SPS) werd in november op het laatste moment afgeblazen. Voor de editie 2022 is de datum met twee weken vervroegd. Het evenement wordt nu gehouden van 8 tot en met 10 november 2022 in NürnbergMesse.

Agritechnica

Door alle corona-perikelen is de door de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) georganiseerde Agritechnica voor 2021/2022 afgeblazen. De volgende editie van de vakbeurs voor het agrarisch bedrijf wordt nu gehouden van 12 tot en met 18 november 2023 op de Messegelände in Hannover.

Abemec & Agromec Show

Van 18 tot en met 20 november 2022 organiseren Abemec en Agromec de Abemec & Agromec Show. Tijdens dit evenement haakt de distributeur van landbouwmachines in op actuele thema's Met elektrische machines, een breed spectrum aan smart farming oplossingen, robots en noviteiten wordt bij het hoofdkantoor van beide bedrijven in Veghel een blik in de toekomst getoond.

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem

Van 22 tot en met 24 november 2022 wordt in de Evenementenhal in Gorinchem het jaarlijkse vakevent Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem voor de agrarische sector in Oost-, Midden- en Zuid-Nederland en de Belgische grensgebieden gehouden. De exposanten zijn actief in foerage, stalinrichting, farmacie en diergezondheid, mechanisatie, melktechniek, duurzaamheid, consultancy en meer.

De Groene Sector Vakbeurs

Van 10 tot en met 12 januari 2023 is Evenementenhal Hardenberg het toneel voor De Groene Sector Vakbeurs, het kennis- en netwerkmoment voor de tuin- en parkbranche. Tot de doelgroep behoren gemeentelijke groenvoorziening, tuin- en landschapsarchitecten, groot groenvoorzieners, boomkwekers en producenten importeurs en dealers van inrichtingsmaterialen, bestrijdingsmiddelen, meststoffen en tuin- en parkmachines.