Samenwerking Formant en Kinova

Sun Jun 16 2024

06 16

Samenwerking Formant en Kinova

08/12/2022

Door Ad Spijkers

Door data-acquisitie en verwerking in de cloud kunnen gebruikers meer rendement halen uit robotarmen.


     

Het Californische Formant, cloudplatform voor roboticabedrijven, is een partnerschap aangegaan met Kinova, Canadees ontwikkelaar van robotica. Laatstgenoemde staat bekend om het bouwen van geavanceerde robotarmen ter ondersteuning van het wijdverbreide gebruik van zijn nieuwste arm, Gen 3.

Bediening op afstand

Formant heeft een functie ingebouwd om naadloze bediening op afstand te ondersteunen en een soepele ervaring te creëren voor gebruikers van de Gen 3-arm. Elke gebruiker van Formant die een Kinova-arm gebruikt, heeft nu toegang tot een browser-gebaseerde applicatie om Kinova-armen te bedienen en data in het Formant-platform op te nemen. Hierdoor kan hij of zij met weinig moeite data verzamelen die door de arm zijn gegenereerd. Ook kan de gebruiker op afstand opereren en configureren.

Naarmate meer en meer bedrijven de Gen3-arm van Kinova omarmen, zullen beide bedrijven nauwer samenwerken en de mogelijkheid hebben om de ervaring van het bedienen van de arm zo soepel mogelijk te maken voor gebruikers. Samen hopen ze de voordelen van robotarmen te blijven bieden aan ziekenhuizen, magazijnen, onderzoekscentra en meer.

Formant en Kinova delen dezelfde visie en hetzelfde enthousiasme met betrekking tot het volgende tijdperk in robotica. De overgang van individuele geautomatiseerde cellen in een productiebedrijf naar gedistribueerde netwerken van robots in ziekenhuizen, boerderijen en andere atypische omgevingen voor robots vereist oplossingen die flexibel en schaalbaar zijn. Formant tilt de Gen3-robot in dat opzicht naar een hoger niveau.

Kinova en Formant

Kinova Inc., met hoofdkantoor in Boisbriand (Groot-Montreal) in Canada is  opgericht in 2006. Het bedrijf ontwerpt en produceert robots voor verschillende markten, waaronder medische robotica, ondersteunende robotica, onderzoek en onderwijs, en meer recentelijk industriële en professionele automatisering. De technologie van Kinova verbetert en breidt de mogelijkheden van klanten uit met een mensgerichte benadering om te voorzien in de groeiende behoefte aan robotica in steeds complexere industrieën.

Formant in Mill Valley (noordelijk van San Fransisco) biedt een cloudplatform aan dat roboticabedrijven helpt bij het eenvoudig implementeren, schalen en beheren van hun vloot. Het bedrijf biedt oplossingen voor teleoperatie, wagenparkbeheer, apparaatbewaking en meer. Door de samenwerking kunnen klanten een digitale tweeling van hun Kinova Gen3-armen in Formant gebruiken (foto).

Foto: Kinova