Snel een pick-and-place applicatie creëren

Sun Apr 28 2024

04 28

Snel een pick-and-place applicatie creëren

28/07/2023

Door Ad Spijkers

Met Mapp Pick-and-Place van B&R kunnen applicaties met slechts een paar klikken worden ingesteld.


     

Een kant-en-klare softwareoplossing van B&R helpt machinebouwers en system integrators om pick-and-place toepassingen sneller te implementeren met minimaal investeringsrisico. De Pick-and-Place procesoplossing van Mapp Robotics maakt machines sneller, flexibeler en efficiënter. B&R, onderdeel van ABB, heeft een Benelux-vestiging in Breda.

Configureren, niet programmeren

Pick-and-place robots bieden ontwikkelaars nieuwe vrijheidsgraden bij het ontwerpen van productieprocessen. Met name machines die zijn ontworpen om kleine hoeveelheden te produceren tot batchgrootte 1 en met een hoge productvariatie kunnen profiteren van geautomatiseerde verwerking die met de processen wordt gesynchroniseerd met een nauwkeurigheden in het microsecondebereik.

Om dergelijke toepassingen te creëren, biedt B&R een kant-en-klare softwareoplossing voor pick-and-place-robots uit zijn Mapp Technology-softwaretoolbox. Hierdoor kunnen applicaties intuïtief worden geconfigureerd door kant-en-klare functieblokken te selecteren. Deze zijn in de editor aan elkaar gekoppeld, net als bij andere Mapp-applicaties, waardoor binnen enkele minuten een uitvoerbare robotica-applicatie kan worden gemaakt.

Diepgaande kennis van robotica is niet vereist. Er zijn maar een paar klikken nodig om de coördinatie met andere bewegingsassen, rondgeleidingssystemen, machine vision componenten of op het web gebaseerde Mapp View HMI-applicaties in te stellen. Dit elimineert veel van het handmatige programmeerwerk en de ontwikkeltijd wordt verkort.

Maximale vrijheid

De Mapp Pick-and-Place softwareoplossing biedt maximale vrijheid bij het inrichten van processen. Elk aantal delta-robots kan worden gebruikt. Ook het aantal transportbanden voor de in- en uitvoer is vrij configureerbaar. Als bijzonder hoogtepunt optimaliseert de software het proces automatisch voor een maximale picksnelheid.

Foto: B&R