Partnerschap Lowpad met Omron Robotics

Sun Apr 28 2024

04 28

Partnerschap Lowpad met Omron Robotics

16/10/2023

Door Ad Spijkers

Het Japanse merk gaat via zijn netwerk aangepaste versies van de robots van de Nederlandse AMR's verkopen.


     

Omron Robotics and Safety Technologies in Pleasanton (bij San Fransisco) en Lowpad in Bleskensgraaf hebben een strategisch partnerschap aangekondigd. Omron gaat zijn lijn mobiele robots uitbreiden met het productaanbod van Lowpad. Omron bedient met Autonomous Mobile Robots (AMR) met laadvermogens van 60 kg tot 1500 kg een breed scala aan industriële klanten.

Lowpad heeft zich gespecialiseerd in mobiele robots voor retail en logistiek. Deze bieden voertuigen met vorken van 80 mm en 130 mm. Ze zijn voorzien van een geïntegreerde liftmechanisme, waardoor ze rekken, trollies en pallets kunnen hanteren. Deze AMR's worden gebruikt om handmatig transport in een grote verscheidenheid aan industrieën te automatiseren.

Aanvullende programma's

In het kader van het strategische partnerschap zal Omron onder eigen naam aangepaste versies van de robots van Lowpad promoten en verkopen via zijn wereldwijde verkoopnetwerk. De producten van Lowpad zullen worden geïntegreerd met de FlowCore-software van Omron. Hierdoor zijn autonome werking en één enkel controlepunt mogelijk voor vloten van maximaal honderd mobiele robots. Door de hardware van Lowpad en de wagenparkbeheersoftware van Omron te combineren, ontstaat een flexibele oplossing voor slim fabriekstransport.

Omron AMR's worden vooral gebruikt voor onderdelen- en producttransport in de e-mobiliteits-, digitale, voedsel- en grondstoffen- en medische industrie. Lowpad heeft een sterke aanwezigheid in de magazijn- en logistieke sector, waar de AMR's een goede oplossing zijn maken voor het transporteren van rolcontainers, pick-karren, pallets en trollies. Soortgelijke eisen groeien snel in de fabrieksautomatisering, met een verwachte gemiddelde jaarlijkse groei van 60% bij robots met een laag profiel tot 2025.

De lijn voertuigen met laag profiel van Lowpad is een goede aanvulling op het bestaande portfolio van Omron. Omgekeerd past Omron kennis en netwerk op het gebied van robotica en industriële automatisering goed bij Lowpad. Het bedrijf uit Bleskensgraaf heeft een sterke en groeiende positie opgebouwd in de detailhandel en logistiek. Door de samenwerking met Omron verwacht het bedrijf verder uit te breiden op het gebied van fabrieksautomatisering. Door de alliantie kunnen de respectievelijke bedrijven zich concentreren op de markten die ze het beste kennen, waardoor de groei voor beide organisaties wordt versneld.

Foto: Lowpad