Robots vullen werk in magazijnen in

Sat Apr 27 2024

04 27

Robots vullen werk in magazijnen in

15/09/2023

Door Ad Spijkers

Vanderlande heeft een white paper gepubliceerd over betrouwbare robotoplossingen voor het verzamelen van artikelen.


     

Exploitanten van magazijnen en distributiecentra hebben moeite om arbeidskrachten te vinden, terwijl de voorkeur van consumenten voor het gemak van online-retail en boodschappen blijft groeien. Zonder voldoende beschikbare operators is het voor magazijnen en distributiecentra moeilijk, zo niet onmogelijk, geworden om de productiviteitsniveaus op peil te houden die voldoen aan de Service Level Agreements die nodig zijn om klanten tevreden te houden.

Robotisering

Het gemak van online winkelen en boodschappen blijft groeien. Online shoppers verwachten een ruime keuze aan producten voorraad, tegen lage prijzen en snel en gratis geleverd. Tien jaar geleden was het nog mogelijk of een bedrijf draaiend te houden door tijdelijk extra personeel in te huren. Tegenwoordig is ook dat een utopie door het tekort aan arbeidskrachten, ook bij uitzendbureaus.

Het antwoord op de schaarste aan arbeidskrachten in het licht van de overweldigende productiviteitseisen kan robotisering zijn. Bij het verzamelen van artikelen voor e-commerce-fulfilment kunnen de robots van tegenwoordig op betrouwbare wijze waarde aan het personeelsbestand dat in moeilijkheden verkeert activiteiten.

Vanderlande heeft een gratis en zonder registratie te downloaden whitepaper uitgebracht waarin antwoorden op deze vraagstukken zijn te vinden.

Foto: Vanderlande